כאבים בבטן תחתונה מקרינים למפסעה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/01/2019 | 16:16 | מאת: גיא

שלום. לפני בערך 3 שבועות התעוררתי בלילה עם כאבים עזים בצד שמאל למטה של הבטן שמקרינים לאיזור המפסעה. פוניתי לבית חולים השרון ושם איבחנו אותי כrenal colic למרות שבאולטראסאונד שבוצע לא נמצאה אבן. שוחררתי לבית עם משכך כאבים. כעבור כמה ימים הכאבים נמשכו ופניתי למיון שיבא ושם באולטראסאונד כן מצאו אבן בגודל 6 ממ. שחררו אותי הביתה בטענה שיצא עצמונית ואם לא לחזור עוד שבועיים. הכאבים לא פסקו וחזרתי כעבור שבועיים עם בדיקת אולטראסאונד שבה לא ראו אבן ובדיקות מעבדה שלא הראו דם בשתן,והרופא על סמך בדיקת האולטראסאונד השניה שבוצעה בשיבא קבע לי תור לניתוח להוצאת האבן. לבינתיים ביצעתי גם ct( ללא חומרי ניגוד) ולהפתעתי לא נמצאה אבן והכל היה תקין. 1. האם יש טעם לבצע את הניתוח? 2. מה זה יכול להיות עם עדין הכאבים ממשיכים? מישו אמר לי שכנראה האבן יצאה אבל עדין נשאר חול וזה גורם לכאבים או שהיא יוצאת בחתיכות קטנות. האם זה נכון ? בתודה מראש על התיחסותכם.

US היא בדיקה פחות רגישה לאבחון אבנים. CT פרוטוקול אבנים היא בדיקת ההדמיה הרגישה ביותר לאבחון אבנים בדרכי השתן. הרגישות שלה קצת יורדת באבנים מאד קטנות (פחות מ 2מ"מ ) באנשים עם BMI מעל ל30 ואבני שופכן . העדר אבן בסי טי (אם אכן היה בפרוטוקול אבנים)יכולה להיות מוסברת על ידי כך שהעברת אותה בינתיים (האבן לא מתרסקת במהלך המעבר שלה אלא יוצאת אם גודלה מאפשר ). הכאב היה אמור להעלם, או עצמתו לפחות משמעותית (שארית כאב יכולה לנבוע משפשוף מקומי בעת מעבר האבן למשל). לא הייתי הולכת להתערבות פולשנית בלי לידע את האורולוג על ממצאי הסי טי ולשמוע את חוות דעתו.

מנהלי פורום נפרולוגיה