השפעת יין אדום על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/01/2019 | 13:39 | מאת: ישראל

בן 70 , מאוזן בלחץ דם ע"י תרופות . האם כוס אחת עד שתיים של יין אדום ביום מועילה או מזיקה ?. תודה

צריכה מוגברת של אלכוהול קשורה בעליה בשכיחות של יתר לחץ דם (שלא לדבר על פגיעה כיבדית, לבבית ובעוד מערכות ). צריכה מוגדרת כמוגברת היא יותר משתי מנות אלכוהול (= שתי כוסות של יין) בגבר ויותר ממנת אלכוהול אחת באישה. דווקא צריכה מתונה של אלכוהול (שאינה עוברת את הרף שהזכרתי במשפט קודם) קשורה בירידה בתחלואה ובתמותה.

מנהלי פורום נפרולוגיה