האם ניתן להקפיא שומן כאשר עושים דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/01/2019 | 09:39 | מאת: אורן

שלום רב אני מבצע דיאליזה 3 פעמים בשבוע ומעוניין לבצע טיפול הקפאת שומן מדובר בטיפול של שעה לא פולשני לצמצום היקפים במותניים אני מעוניין לדעת אם יש בעיה עם זה הבנתי שהשומן המת יוצא באמצעות כליות וכבד האם צריך לבצע דיאליזה אחרי הטיפול או שבכלל יש בעיה עם זה

מצחיק, בדיוק אותה ששאלה נשאלה וקיבלה מענה: אין הרבה מידע רפואי מבוסס על הטיפול בסקירת ספרות רפואית. התוויות הנגד היחידות שמצאתי לטיפול הן במטופלים שיש להם מחלות שנגרמות על ידי נוגדנים המשופעלים בקור (כגון cryoglobulinemia ). ). כך שאם לא אובחנת עם מחלה זו נראה שאין מניעה לביצוע. ממעט המידע הרלוונטי שהצלחתי לקרוא אין צורך לבצע דיאליזה אחרי הטיפול. מציעה לך להתייעץ גם הנפרולוג המטפל.

מנהלי פורום נפרולוגיה