בן 20 חולה כליות פוליסיצטיות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/12/2018 | 19:55 | מאת: ג’ון סמיט

שלום רב אני לפני 2 ביצאתי בדיקת ct ונמצא כליות מוגדלת בעיקר כלייה שמאל לפני חודש ביצאתי בדיקת אולטרסאונד ולפי התוצאות הציסטות גדלו כלייה שמאל בערך 3.5 ס״מ ולאורך כל התקופה מלווה אותי חוסר תאבון עייפות כרונית לפעמים מרגיש קצת לחץ באזור האם זה קשור והאם אפשר לטפל תודה על המענה ...

מהשאלה לא ברור האם אתה מאובחן עם מחלה ציסטית של הכליה ואם כן איזו. מה ממצאי בדיקות הדם? והשתן? מה ראו בדיוק בבדיקות ההדמיה – לא רק בכליה אלא גם בכבד למשל. באופן עקרוני המחלות ה"פוליציסטיות" מערבות את שתי הכליות, ואברים נוספים. יש 2 מחלות שמכונות פוליציסטיות. מחלה אוטוזומאלית דומיננטית במרבית המקרים ביטוייה מופעיים הרבה יותר מאוחר בחיים. בגיל 20 בדרך כלל אין כליות גדולות וגם לא ציסטות. מחלה אוטוזומאלית רצציבית ביטוייה מוקדמים ואי ספיקת כליות סופנית מתרחשת בדרך כלל בילדות. בדרך כלל יש גם פגיעה כיבדית משמעותית. בהדמיה ב US בדרך כלל לא רואים ציסטות. יש עוד מחלות ציסטיות של הכליה .

20/12/2018 | 13:56 | מאת: כאן התוצאה של אולטרסאונד

תודה על התיחסות

מנהלי פורום נפרולוגיה