תפקוד כליות ותרופות ללחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/12/2018 | 12:53 | מאת: נתן

כשנתיים אני מטופל ב רמיפריל במינון הכי נמוך ולחץ דם מאוזן. לאחרונה הרופא החליפה לי את התרופה ל אוסקאאר 50 מ"ג כדי לראות שהשיעול שהיה לי נגרם או לא מרמיפריל. השיעול אכן נעלם אבל לאחר שקראתי את אלון של אוסקאאר, ראיתי תחת תופעות ליווי שכיכות את השורה הזו: • שינויים בתפקוד הכליה, כולל אי-ספיקת כליות. מה את ממליצה? להפסיק מייד ולחזור לרמיפריל? יש לי חשש מסויים מתרופה זו מכיוון שיש לי חומצה אורית 8.8 וקריאטינין 1.25

אוקסאר הוא "בן דוד" של רמיפריל עם השפעה מאד דומה על הכליה. אחד ההבדלים הוא שאוקסאר לא גורם לשיעול שבהחלט יכול להיות תופעת לוואי של רמיפריל. אני תומכת בהחלטת רופא המשפחה שלך. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה