יתר לחץ דם ולקיחת כדורים בשם דופלקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/12/2018 | 18:35 | מאת: שי ואיין

אני נוטל כדורים בשם דופלקס 5/80 ליתר לחץ דם. הופיע מאמר חדש כי כי הכדור הנ"ל גורם למסרטן. האם עליי להמשיך וליטול הכדורים או שעליי להחליפם? עד עכשיו הייתי מאוזן עם הכדור הזה! מה עליי לעשות?

ראשית להרגע. אצל יצרן ספציפי, רק בחלק מהאצוות, נמצא חומר שעלול להיות מסוכן בחשיפה ממושכת. החברה התריעה על כך מייד ומשרד הבריאות הורה כאמצעי זהירות (עד שיבדקו כל האצוות של היצרן הספציפי) לא לשווק כרגע יותר דופלקס אלא להמירו לאותה תרופה של יצרן אחר, עם שם מסחרי אחר (למשל EXFORGE 5/80 במקרה שלך). אם יהיה מחסור בבית המרקחת יחליפו לך (זמנית) את חלק ממרכיבי התרופה וזאת על מנת להמשיך ולטפל בך כיאות. לא להילחץ. אנא פנה לרופא המשפחה

מנהלי פורום נפרולוגיה