כדוריות אדומות בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/11/2018 | 15:23 | מאת: מוטרד

שלום בבדיקת שתן הrbc מופיע עם ערך 10 ניגשתי לבדיקה עקב צריבה קלה בעת מתן שתן מה משמעות התוצאה?

מקלון או סטיק שתן נותן הערכה של כמות ההמוגלובין בשתן. הסטיק אינו מדויק מושפע מגורמים נוספים, ויכול לתת תוצאה שיקרית. נוכחות "כדוריות אדומות בסטיק" אינה הוכחה לנוכחות דם בשתן. מומלץ לחזור על הבדיקה, כולל גם תרבית שתן . אם התרבית שלילית, ועדין יש בסטיק שתן לכאורה כדוריות אדומות יש לאמת נוכחותן בדגימת שתן למיקרוסקופ. החלטה על המשך ברור תלויה בגיל המטופל, מחלות רקע, ותסמינים נוספים.

מנהלי פורום נפרולוגיה