קריאטנין וזרחן קצת גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/11/2018 | 11:00 | מאת: שרון

דר. אורית שלום בני בן 13 נרשם לחדר כושר בו עושים פעילות מאומצת. הוא רזה שוקל 46 וגובה 164. יצא CPK 800 וקריאטנין 0.86. לאחר הפסקה של חודשיים מהפעילות בחדר הכושר יצא 293 CPK וקריאטנין 0.79 אולם הפעם יצא זרחן 5.6. אולטרסאונד כליות מלפני שבוע תקין. האם יש צורך בייעוץ נפרולוג- קבעו לנו לעוד 3 חודשים אם זה בסדר? מה לעשות בנוגע לחדר כושר ? הוא לא יכול להתאמן ? לכולם זה עולה כך לאחר אימון? תודה לך!

ערכי הזרחן בילדים נוטים להיות גבוהים יותר במבוגרים אך ערכי הייחוס במעבדות בדרך כלל מתייחסות למבוגרים. מציעה לך להפנות את השאלה לפורום נפרולוגית ילדים.

מנהלי פורום נפרולוגיה