נקסיום 40 מג ייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/11/2018 | 09:09 | מאת: ליאת

אני לוקחת את התרופה הנל עקב גסטריטיס כרוני ובחילות קשות. האם יש בעיה עם מינון של 40 מג ביום בערכי קראטנין 2 ?

לפי הוראות היצרן, אין צורך בהתאמת מינון התרופה לתפקוד כלייתי אם כי באי ספיקת כליות קשה (המוגדרת לרוב כ- GFR מתחת ל- 30 מ"ל לדקה) הטיפול אינו מומלץ משום שלא נבדק. בפועל יש מטופלים רבים עם פגיעה משמעותית בתפקוד כלייתי המטופלים בתרופה. לציין שתרופות ממשפחת ה PPI - מעכבי משאבת הפרוטון - אשר נקסיום נמנה עימן - נחשבות כתרופות היכולות לגרום לפגיעה כלייתי חריפה בשל יצירת תגובה דלקתית בכליה או לפגיעה כלייתית כרונית. לכן שימוש ממושך בהן אינו מומלץ אלא אם באמת יש צורך קליני אמיתי. במקרה שלך נראה שאין ברירה אלא להשתמש בתרופה. במידה והסימפטומים יחלפו, ניתן יהיה לשקול הפסקה הדרגתית. בהצלחה והחלמה מהירה.

מנהלי פורום נפרולוגיה