הורדת משקל בזמן דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/11/2018 | 09:28 | מאת: לחץ דם נמוך

בוקר טוב דר׳ הילה , בעלי כרגע בדיאליזה עם לחץ דם וסטורציה מאוד נמוכים שמקשים על הירידה במשקל. הוא מאוד חלש וירוד. פרו׳ ירון בדק את בדיקות הדם שמלפני יומיים ואמר שכנראה יש הפרעות במלחים בדם . אין כרגע רופא בסביבה ואין שום הנחיות . עצה בבקשה 🙏🏻

השאלה לא לחלוטין ברורה. ניתן לראות הפרעות במלחים בדם במטופלי דיאליזה, את רובם ניתן לתקן במהלך הטיפול בדיאליזה. השאלה באילו מלחים מדובר. בנוגע ללחץ הדם, חשוב לדעת מהו המשקל היבש העדכני, לוודא שלא נוטל תרופות המורידות את לחץ הדם ואם למרות כל אלה עדיין גדוש עם לחצי דם נמוכים, מומלץ לבצע אקו לב להערכת תפקוד הלב, מסתמים ולשלילת נוזל סביב (בהנחה שלא בוצע לאחרונה). כדאי לפנות בהקדם לנפרולוג המטפל.

10/11/2018 | 09:30 | מאת: הורדת משקל בזמן דיאליזה

דר׳ הילה, עקב היכרותך את המטופל אישית, אבקש את התייחסותך גם כן. ניסיתי ליצור קשר אישי אבל ללא הצלחה תודה

אני לא יודעת במי מדובר. אם אני הרופאה המטפלת האחות האחראית על המטופל תדע לפנות אלי ולידע אותי.

מנהלי פורום נפרולוגיה