האם בegfr יכול להעלות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/11/2018 | 16:05 | מאת: אלעד

שלום רב, האם חישוב ,הegfr הפיך? האם הוא יכול להעלות חזרה אחרי שהוא יורד מתחת ל60?

08/11/2018 | 16:11 | מאת: אלעד

כמו כן לאמא שלי יש אי ספיקת כליות כרונית וכעת התגלתה לה דלקת בדרכי השתן האם הדלקת הייתה יכולה להשפיע על התוצאות? האם לאחר טיפול הegfr יכול לעלות חזרה?

ערך ה- GFR מתבסס על קראטינין בדם וכן גורמים נוספים - גיל, מין, גזע. הוא יכול לעלות במידה והיה גורם שהביא לעליית קראטינין בדם באופן חריף. דלקת בדרכי השתן יכולה לגרום לעלית קראטינין שהינה זמנית ולכן כדאי לחזור על הבדיקה לאחר ההחלמה.

מנהלי פורום נפרולוגיה