השפעת ניתוח על אדם מבוגר עם כליות מוגבלות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/11/2018 | 17:05 | מאת: עופר

אחה"צ טובים ושלום רב. אבא שלי בן 75 הסובל מיתר לחץ דם ואשר תפקודי הכליות שלו הוגדרו כנמוכות ( 25% ). בנוסף, הוא סובל מאוד מהברכיים והאורטופד המליץ על ניתוח להחלפת ברכיים. רציתי לדעת, האם ניתוח שכזה יכול להשפיע לרעה על תפקודי הכליות ואפילו להביא עד למצב של טיפולי דיאליזה? אשמח להעביר לכן חומר רפואי לשם דיאגנוזה מדויקת יותר, באם יאמר לי מה נחוץ. תודה מראש על חוות דעתכן. יישר כח. בברכה, עופר.

כל הפרוצדורה רפואית עלולה להסתבך (סיבוכים מוקדמים בסמיכות לניתוח וסיבוכים מאוחרים). הסיכון לסיבוכים מיידים סביב הניתוח תלוי במורכבות הניתוח, סוג ההרדמה וכו. למיטב ידיעתי ניתן לבצע ניתוח להחלפת ברך בהרדמה מקומית, והסכנה של אירועים משמעותיים המודינמיים העלולים להחמיר אי ספיקת כליות במהלך הניתוח (כמו ירידות ל"ד, דימומים) הוא קטן. כל ניתוח עלול להסתבך בזיהומים שעלולים להחמיר תפקוד כלייתי . כל מוסד שמכבד את עצמו עושה את מרב המאמצים למנוע סיבוכים זיהומיים. לסיכום : החלטה לבצע לניתוח אלקטיבי תלויה בחומרת התסמינים ותפיסת המטופל את חומרתם. סיבוכים שידרדרו את התפקוד הכלייתי בניתוח זה קיימים אך שכיחותם לא גבוהה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה