מושתל יציב 10 שנים, שתן מוקצף 3 חדשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/11/2018 | 02:10 | מאת: אבי

אני מעל 10 שנים מושתל עם בדיקות דם ושתן תקינות ויציבות . שמתי לב בשלשה החודשים האחרונים לשתן מוקצף מהרגיל, הבדיקות דם תקינות ויציבות אבל באיסוף שתן שאני עושה כבר כל חודש ב 3 החודשים האחרונים יש עליה מתמדת בחלבון בערכים 188 , 263 , 460 גר ל 24ש. הנפרולוג שלי רגוע ואני לחוץ . כמו כן עשו לי בדיקת BKV והתקבל ערך 4905 IU/ml האם הוא תקין ? אודה לך על הסבר ערך זה

ערכי החלבון שאתה מתאר בשתן, אמנם מוגברים, אך לא אמורים לגרום לקצף. בדיקת הPCR ל- BKV, סוג של וירוס היכול לגרום למחלה במושתלים, חיובית. עם זאת, ישנה חשיבות לעובדה האם מדובר בבדיקת דם או שתן. לרוב הטיפול ב- BKV יהיה בהפחתת מינון התרופות נוגדות החיסון תוך מעקב אחר בדיקת ה- PCR.

מנהלי פורום נפרולוגיה