גושים לבנים גדולים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/10/2018 | 13:26 | מאת: שיר

שלום רב! בת 30 שמתי לב בתופה האחרונה לגבישים לבנים בשתן כמו קילופי עור. לאיזה רופא עלי לפנות ומה זה יכול להיות? אין צריבה. תודה רבה!

בשלב ראשון יש לשלול זיהום בדרכי השתן גם אם ללא צריבה. אפשרות אחרת היא הפרשת חומרים מסוימים היוצרים אבנים. לכן ממליצה על בדיקת שתן לכללית ולתרבית בשלב ראשון. בנשים תמיד יתכן שהמקור הינו הפרשה נרתיקית ולכן אם שניהם יהיו תקינים, רופא נשים יהיה השלב הבא. במידה וגם בדיקתו תקינה, ממליצה לבצע אולטרסאונד כליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה