אנמיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/09/2018 | 20:14 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 במעקב מרפאה המטולוגית עקב MGUS. כמו כן אנמיה המוגלובין 11.5-12 במשך שנים. הברזל מעט נמוך, הפריטין גבוה 900 והטרנספרין נמוך. הסיכוי לדימום נמוך. הגסטרו הציע שזה אולי אנמיה של דלקת. רציתי לדעת האם היא תיתכן אם CRP תקין. בפגישה האחרונה ההמטולוגית אמרה שיכול להיות לפעמים ירידה בתפקוד של תאי הדם בלי שינוי מורפולוגי, דיספלזיה של מח העצם. בבדיקת מח עצם לא היה עדות לזה. רציתי לדעת אם הבעיה הזאת אכן יותר הגיונית במקרה הזה מאנמיה של דלקת והאם מדובר באבחנה של ממש. תודה, מאור

מאור, אני חושבת שהתבלבלת בפורום. כדאי להפנות את השאלה לפורום המטולוגיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה