בנס גונס איסוף שתן 24 שעותיייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/09/2018 | 13:07 | מאת: ליאת

בבדיקה רשום protein u sample mg 25. Jons proteins Bens not detected pror. Electrophor mixed ורשום למטה בהערות רמת אלובין משמעותית. נמצאו נוגדנים פוליקלונלים. מגלה חלבון מעל 0.05 g/l. אנחנו התכתבנו כמה פעמים סובלת מסוכרת 13 שנה קראטנין 2.1 מקבלת כקגע טיפול ביולוגי נוגדי tnf. רציתי חשאול לגבי הנוגדנים הפולקונלים אם יש קשר לטיפול הביולוגי ? ומה אומרת הבדיקה הזאת. .

הנוגדנים כנגד TNF הם מונוקלונאלים ולא פוליקלונאלים (למיטב ידיעתי). נוגדנים פוליקלונאלים הם אחד מה"חיילים" של מערכת החיסון ומיוצרים אצל אנשים בריאים. ריבוי נוגדנים פוליקלונאלים מתרחש במחלות דלקתיות (אולי כמו שיש לך שבעטיה ניתן לך טיפול נוגד TNF) או במחלות כבד. הופעת חלבון בשתן (פרוטאינוריה) משקפת בעיה כליתית שגורמת לחדירות-יתר המסננת של הכליה (Glomerulus) ומאפשרת מעבר של מולקולות גדולות כמו אלבומין או חלבון אחר והופעתם בשתן. מצב זה שכיח במטופלי סוכרת עם פגיעה כליתית (כפי שיש לך).

מנהלי פורום נפרולוגיה