שאלה נוספתייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/09/2018 | 10:33 | מאת: ליאת

עשיתי גםבדיקה בטא 2 microglobulin שהערך שלה בקופח כללית נע בין 604 ל 2454. והערך יצא 7379 האם גם זה קשור לכליות או לעובדה שיש לי סרקדואוזיס אבל נראה שכרגע הוא בהפוגה. יש מה לעשות כדי לתקן את מצב הכליות שתיה מרובה יכולה לעזור? לחץ דם רוב הזמן תקין

beta 2 microglobulin מצטבר באי ספיקת כליות כרונית מתקדמת, עלייה דווחה גם בסרקואידוזיס אך גם במחלות ראומטלוגיות שונות, מחלות ויראליות ןגידולים שונים. ממליצה לברר עם הרופא המטפל מדוע נשלחה הבדיקה. זו אינה בדיקה רוטינית שנפרולוג שולח למעקב אחר אי ספיקת כליות כרונית. ליאת את חייבת להיות במעקב של נפרולוג. נדמה לי כי בעבר כבר התכתבנו - יש לשמור על דיאטה בליווי דיאטנ/ית המתמחה באי ספיקת כליות, לאזן היטב את הסוכרת ויתר לחץ הדם, לטפל במחלת עצם של אי ספיקת כליות, לחסן אותך אם אינך מחוסנת להפטיטיס B . בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה