אבן בשופכן ותפקוד כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/09/2018 | 14:27 | מאת: דינה

לפני שנה הובחנה אצלי אבן בשופכן עם התרחבות של המערכת המאספת זה לא טופל מכל מני סיבות הקשורות למערכת הרפואית.אני מרגישה קושי במתן שתן עם צריבה.לאחרונה ביצעתי שוב ct והאבן עדין שם בבדיקת דם הקרטאנין עלה אך עדין בטווח.רציתי לדעת אם אכן יש בעיה בתפקוד הכליות זה מצב הפיך?או לא.איך ניתן לבדוק את תפקוד הכליות בצורה הטובה ביותר? מאחר והתורים ארוכים במערכת הציבורית מה את מציעה לי.אני מאוד דואגת בבדיקות איסוף שתן רמת הסידן גבוהה. בתודה אני בת 70

חסימה ממושכת יכולה לגרום לפגיעה כרונית בתפקודי הכליות. עם זאת, את מתארת שהקראטינין עדיין בנורמה ולכן איני סבורה ש"איבדת את הכליה". כן חשוב כמובן לטפל בבעיה כעת. ממליצה לקבוע תור לאורולוג בהקדם - הוא שיחליט על אופן ההתערבות בהתאם לגודל האבן ומיקומה, וכן על סמך מחלות הרקע שלך. בינתיים - יש להקפיד על שתיה מרובה המייצרת מעל 2 ליטר שתן ליום, להפחית את כמות הנתרן בתזונה (חשוב להפחתת הפרשת הסידן בשתן). ישנם שינויים תזונתיים נוספים כגון הפחתת כמות החלבון מן החי, הקפדה על תזונה שאינה עתירה בסידן (לרוב לא מגבילים סידן בתזונה אך יש לבדוק שאינך אוכלת סידן בעודף) ועוד. במצבים מסוימים ניתן גם טיפול תרופתי להפחתת הפרשת הסידן (בכדורים מסוג דיזותיאזיד). כמובן כתלות במחלות הרקע והבדיקות. במקביל יש לברר גורמים היכולים לגרום לאבני סידן.

מנהלי פורום נפרולוגיה