קריאטנין בדם ומסת שריר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/08/2018 | 23:29 | מאת: ערן

בן 30, בעבר מטופל תרופתית עקב לחץ דם גבוה, כבר מספר שנים 6-7 מאוזן ללא טיפול תרופתי, שומר על תזונה נכונה טעוסק בפעילות אירובית (הליכה וריצה 5-6 פעמים בשבוע), ערכי קריאטנין בדם בשתי בדיקות דם אחרונות (בהפרש שך חצי שנה זו מזו) היה 0.92 בשתיהן. בשבועיים האחרונים מדדתי לחץ דם והערך הסיסטולי נע בין 110 ל130, לרוב באזור ה120. אני רוצה להתחיל להתאמן בהרמת משקולות, רציתי לשאול האם זה עלול לעלות את רמת הקריאטנין?, במידה וכן האם יש בדיקות שידעו להגיד שזה בגלל המשקולות ולא בגלל סיבה בריאותית?, פשוט אני מפחד שאתחיל להתאמן ואז הקריאטנין יעלה ויחשבו שזה בגלל משהו רפואי ובעצם זה יהיה בגלל המשקולות, האם אימון אנאירובי בהכרח מעלה קריאטנין בדם?

אם מסת השריר שלך תעלה יתכן והקראטינין בדם יעלה גם כן .בכליה המתפקדת באופן תקין העליה היא בדרך כלל קטנה. אם אכן תהייה חריגה אז תישלח לבצע איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין (כמו גם לחלבון /אלבומין) על מנת להבדיל בין פגיעה כלייתית למסת שריר גבוהה. לא הייתי חוששת. בהינתן שאינך מתכנן להפוך למר ישראל סביר להניח שלא תגיע לערכים חריגים שידאיגו. בהצלחה באימונים

מנהלי פורום נפרולוגיה