כמות השתן באיסוף 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/08/2018 | 12:17 | מאת: יוגב אזולאי

אהלן, נעים מאוד. אני יוגב, בן 29, בריא ב"ה. אחת לשנה אני מבצע איסוף שתן כחלק ממעקב שוטף של מערכת הכליות והשתן לאור העובדה שתרמתי כליה לפני כשנתיים. באיסוף הנוכחי נמצאה הכמות 3.350 ליטר. האחות הגיבה דיי בהלם למשמע הכמות שאני מאמין שנובעת ממשטר מים תקין. האם ישנה מציאות של עודף נוזלים המאמצים את הכליה לפעילות עודפת? האם אני צריך לנהוג בהגבלת מים? אשמח לקבל תשובה מפורטת ומורחבת ואשמח להגיש במקביל תוצאות של הבדיקות.

מעל 3 ליטר ליום נחשבת כמות שתן גדולה (פוליאוריה) אך הדבר תלוי גם במשקל הגוף. מומלץ לשתות 2-2.5 ליטר מים ליום. יש מצבים בהם אדם נותן שתן בכמות גדולה ולכן שותה יותר משנית לכך. ברוב המצבים, הבעיה היא בשתיה מוגזמת, לרוב משום שאנשים סבורים ש"כל המרבה הרי זה משובח". 2-2.5 ליטר ליום זה מספיק. תבדוק האם אתה יכול להפחית באופן הדרגתי את כמות השתיה. אם לא - כלומר אם הפחתת השתיה גורמת להרגשת התייבשות או כאבי ראש - יתכן ויש צורך בבדיקות לבדוק האם יש בעיה הגורמת להשתנה המרובה.

05/08/2018 | 15:24 | מאת: יוגב אזולאי

RE: שוקל כ85. שותה באופן טבעי את הכמות שציינת.

מנהלי פורום נפרולוגיה