האם לקחת תרופה להורדת לחץ הדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/07/2018 | 05:46 | מאת: א.מ

בוקר טוב. אני בת שישים ושתיים,לחץ הדם שלי ללא תרופה נא בין 138/71/57 ל 149/74/59 . האם מדדים אלו מצריכים נטילת תרופה? עד לפני כחצי שנה נטלתי תרופה בשם אקספורג' שהוחלפה לתרופה בשם דופלקס שהיא תרופה חילופית. מאז אני סובלת מכאבים בקרסוליים דבר הגורם לחוסר נוחות בהליכה,דבר שלא היה בעבר. הפסקתי לקחת את התרופה על דעת עצמי . אודה לך על תשובתך.

ערך סיסטולי (הגבוה) של 149 הינו גבוה ואם חוזר על עצמו לעיתים קרובות דורש טיפול. אם התרוה אקספורג' היתה טובה לך, אפשר לחזור לשימוש בתרופה זו - בטוחה שתוכלי למצוא אותה בבית מרקחת אחר. בכל מקרה אין להפסיק תרופה ללחץ דם ללא התייעצות עם הרופא המטפל, בעיקר במקרה זה בו למעשה הפסקת בבת אחת 2 תרופות (מדובר בתרופת משלב). עליה חדה של לחץ הדם בעקבות הפסקה פתאומית של טיפול מעלה את הסיכון לאירוע מוחי.

מנהלי פורום נפרולוגיה