אגן כלייה אקסטרה רינלי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/07/2018 | 12:47 | מאת: הודא

שלום רב עישתי בדיקת אולטראסאונד כליות לאחר כאבים במותניים ודלקות חוזרות בדרכי השתן (בתרבית נמצא חיידק איקולי ) בתשובה של הבדיקה כתבו שנמצא אגן אקסטרא רינאלי בכלייה הימנית וגם שארית קטנה של 39 סמ"ק בשלפוחית השתן לאחר התרוקנות . שאלתי : מה המשמעות לאגן אקסטרא רינאלי (יש לציין שהממצא הינו חדש ולא היה בבדיקות שעשיתי בעבר ). איזה טיפול אני צריכה ? יש לציין שאני חולת LUPUS .

אגן אקסרא רנלי הינו וריאציה אנטומית שלרוב הינה תקינה ולא גורמת לכל תסמינים. לעיתים ממצא זה עשוי להסביר זיהומים חוזרים בדרכי השתן ואבנים. גם הלופוס יכול להעלות סיכון לזיהומים בדרכי השתן כמו גם זיהומים אחרים. במידה ויש זיהומים מרובים, כדאי להתייעץ עם אורולוג האם יש מקום לטיפול אנטיביוטי מונע או טיפול אחר.

מנהלי פורום נפרולוגיה