התייבשות (?) למרות שתיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/07/2018 | 13:45 | מאת: אביטל

אשה בת 74, שותה בכמות סבירה. למרות זאת יש עצירות קשה, אשלגן גבוה בבדיקות דם, שתן בצבע צהוב זרחני ותפקודי כליות ירודים. מה הגורם? מה ניתן לעשות?

יש הרבה סיבות לתפקודי כליות ירודים שאינם קשורים דווקא בכמות השתיה. חשוב לדעת מהן מחלות הרקע, תסמינים נוספים, לחץ דם, בדיקות מעבדה נוספות כגון בדיקות דם ושתן. בהתאם ניתן להעריך כיצד להתקדם בבירור. ממליצה לפנות עם התלונות לרופא המשפחה אשר בהמשך לבירור הראשוני ישקול האם יש מקום להעמיק את הבירור באמצעות נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה