הצטלקויות בפרנכימת הכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/07/2018 | 19:00 | מאת: אלתרמן

שלום, אני גבר, בן 30. בעקבות צריבה בשתן נשלחתי לאולטרה-סאונד כליות ודרכי שתן. בתוצאות הבדיקה נכתב "הכליות בגודל דומה ותקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. נצפו מספר הצטלקויות בפרנכימת הכליה הימנית." נושא הצריבה בשתן מטופל בידי אורולוג. הוא טען שההצטלקויות שנצפו הן כנראה תוצר של דלקות מהילדות. אני מוצא לנכון להעיר שבבדיקות דם שעשיתי ערך ה-eGFR היה 80.0 (ml/min/1.73m²), שזה אמנם תקין, אך לפני שלוש שנים הוא היה 92. האם יש צורך בבירור נפרולוגי מעבר למעקב האורולוגי? תודה רבה אביתר

ההצטלקויות אכן יכולות להעיד על זיהומים בכליה זו בעבר. בשלב זה הטיפול האורולוגי מספק. במידה ויחול שינוי נוסף בתפקוד הכלייתי, יופיע יתר לחץ דם או הפרשת חלבון בשתן - מומלץ בנוסף מעקב נפרולוגי.

מנהלי פורום נפרולוגיה