חלבון בשתן ואשלגן מעט גבוה בדם ומשקל סגותי בשתן מעט גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/07/2018 | 10:56 | מאת: דנית ב.ד

שלום רב . ביצעתי כחלק מבירור של גרד ברגליים בדיקות דם ושתן . הכל היה תקין למעט דם אשלגן ברמה של 5.3 כאשר המקס הוא 5.1 בבדיקת שתן משקל סגולו 1.034 כאשר המקס הוא 1.03 וחלבונים בשתן ברמה של 20 מ"ג כאשר לא אמור להיןת בכלל חלבון בנוסף אם יש קשר כל חיי רמות הכולסטרול הרע היו גבוהות . וכיום עומדים על 119 אחרי תזונה נכונה וספורט . האם הבדיקות מצביעות על איזשהי בעיה בכליות ? האם ייתכן כי זה דבר שחולף מעצמו ?

אין מקום לדאגה. מבדיקת השתן עולה כי הכלייה שלך יודעת לרכז שתן וזה סימן מצוין. סטייק שתן אינו מדויק לכימות כמות החלבון בשתן . בשתן מרוכז עולה גם "ריכוז" החלבון. בהזדמנות יש לחזור על הבדיקות לא בצום ו/או על דגימת שתן ליחס חלבון/קראטינין בשתן. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה