עודף סידן בשתן באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/06/2018 | 08:46 | מאת: רונה

תודה על תשובתך המהירה עוד ברור קטן.אני נשלחתי לבדיקה עקב אבן. רציתי לדעת האם האבן היא פועל יוצא של הסידן? ואם כן גם לאחר הוצאתה עדיין הבעיה קיימת?

היוצרות אבן מחייבת ריכוז גבוה מספיק של מרכיביה השונים בשתן, מושפעת לכן מריכוז מרכיבי האבן בשתן, אך גם בחלק מהאבנים מחומציות השתן וריכוז חומרים המדכאים יצירת אבני קלציום כגון ציטראט בשתן. אני מניחה ריכוז ותכולת הקלציום תרמו אצלך ליצירת אבנים, אך חשוב לראות את פרופיל השתן כולו אותו לא מסרת. ללא שינוי הרגלי חיים, תזונה, ולעיתים גם טיפול תרופתי יש כ 50% סיכוי לאבן נוספת בתוך 10 שנים. אנא פני ליעוץ לא וירטואלי פרטני אצל נפרולוג או אורולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה