שאלה בעניין בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/06/2018 | 17:11 | מאת: טלי

שלום. אני בת 29. בבדיקות האחרונות שעשיתי הועלה חשד ללופוס.(עקב פריחה כרונית ...והפלות..וגנטיקה ..וכו') בבדיקת שתן האחרונה שעשיתי הבחנתי שקיים בבדיקה חלבון 10 וכדוריות דם 0.3 . ממצאים אלו חיוביים בכל בדיקת שתן שאני עושה למעלה מחצי שנה. בעוד שבעבר הכל היה תקין האם יש קשר לממצא הנ"ל לבין החשד ללופוס? ומה עליי לעשות? יש לבצע בדיקות נוספות?

לופוס הינה מחלה היכולה לערב מערכות שונות בגוף, בין היתר בכליות. נוכחות כדוריות דם אדומות וחלבון בשתן אכן יכולים להעיד ל מעורבות כלייתית במחלה. יש לכמת את כמות החלבון המופרש בשתן באמצעות איסוף שתן ל 24 שעות ולפנות לנפרולוג בשאלת צורך בביצוע ביופסית כליה (לביקורת להגיע יחד עם כל בדיקות הדם המקיפות שאני מאמינה שביצעת במסגרת בירור הלופוס לאחרונה). הביופסיה חשובה שכן הממצאים בכליות חשובים לקביעת הטיפול התרופתי בלופוס.

מנהלי פורום נפרולוגיה