מקרדונטיןיייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/06/2018 | 15:20 | מאת: יונית

הרופאה נתנה לי את התרופה הנל עקב דלקת בשתן 100 מג × 3 פעמים ביום. קראטנין 2.2 אוראה 86 . אני קוראת בעלון שיש בעיה לקחת שהתפקודי כליות לא תקינים. אני לא יודעת אם לקחת או לא יש לי דלקות חוזרות בשתן

כעקרון היצרן לא ממליץ לתת את התרופה כאשר GFR נמוך מ- 60, אם כי היו שמצאו שהתרופה יחסית בטוחה ב- GFR שבין 30-60. אני לא ממליצה לקחת אותה בתפקוד הכלייתי שלך. יש חלופות בטוחות יותר כגון פוספומיצין, זינת, ציפרו ועוד. תלוי למה החיידק רגיש. בחלק מהתרופות יהיה צורך לבצע התאמת מינון לתפקוד הכלייתי.

14/06/2018 | 08:38 | מאת: יונית

תודה.

מנהלי פורום נפרולוגיה