היפוקלמיה- האם ישנה תרופה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/06/2018 | 01:22 | מאת: שני

בעלי בן ה-27 סובל מhypokalemic periodic paralysis (התפרץ לראשונה בגיל 13) נוטל סלו-קיי. לאחרונה מינון ורמת ההתקפים די החמירו. מעיון מעמיק באינטרנט נראה שישנה איזושהי תרופה בשם Keveyis™ (דיקלופנמיד) האם אכן משתמשים בה וממליצים עליה? האם אכן יעילה? אשמח לדעת מידע. תודה

זו תרופה שאושרה לשימוש כמניעה (על ידי ה FDA האמריקאי) יחסית לאחרונה בעקבות מחקר שהדגים ירידה בשכיחות וחומרת ההתקפים (בהשוואה לפלצבו). יש גם דיווחי מקרים בהם תרופה ותיקה יותר (אצטזולאמיד) החמירה תסמינים שהשתפרו עם דיקלופנמיד. אז על פניו נראה אופטימי ושווה לנסות, אך יש לזכור כי יש יחסית מעט ניסיון עם התרופה, ויתכן והתגובה תלויה בסוג המוטציה. חשוב לזכור את השינויים ההתנהגותיים שיכולים להפחית שכיחות התקפים: דיאטה דלת פחמימות ומלח, עתירת אשגן והמינעות מפעילות גופנית מאמצת.

מנהלי פורום נפרולוגיה