הפרשת חלבון ומניעתו..............

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/05/2018 | 10:11 | מאת: חווה

שלום רב האם הפסקת אכילת מזון כדוגמת בשר דגים וכוי (מזון מהחי) יכולה למנוע/להפסיק הפרשת חלבון בשתן? בהנחה כמובן שהאדם לא לוקה בסכרת ובלחץ דם גבוה, כלומר כאמצעי מניעתי לשמירה על כליות תקינות (בדיקות דם תקינות וגם שתן) תודה רבה לכן

דיאטה עתירת חלבון לא גורמת לזליגתו לשתן אך אם היא מתמשכת לאורך זמן ארוך עלולה לגרום לעומס על הכליות ולנזק כלייתי. ב בשר אדום מעובד הוא מקור רע לחלבון אך נתח בשר אדום שאינו מעובד ובייחוד אם הוא דל שומן כנראה אינו מקור רע. דגים דווקא נחשבים כמקור טוב לחלבון. הם שייכים לדיאטה ים תיכונית, עתירים בחומצות שומן שאינן רוויות ואומגה 3.

מנהלי פורום נפרולוגיה