ממצא בכליה מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/05/2018 | 00:41 | מאת: מורני

שלום רב אשמח לעצתכם .. לפני כחודשיים החלו לי כאבים בצד ימין בבטן למעלה קרוב למותן כאבים הולכים ובאים במשך היום פניתי לרופאת משפחה הפנתה אותי לבדיקות דם ואולטרטסונד בטן וכליות אז בתוצאות בדיקת הדם הכול תקין חוץ מתפקודי כבד 5 5 לאחר חודש חזרתי על הבדיקה 39 התפקודי כבד ועשיתי אולטראסאונד הכול בסדר אבל נמצא ממצא שמתאים לאנגיומיוליפומות גודל 0.4 ו0.7 הרופאה אומרת שזה לא סרטני אבל להיות במעקב כל חצי שנה בנתיים הצד עדיין כואב לי האם יש עדיין מה להמשיך לברר ?

אנגיומיוליפומות כה קטנות הן קרוב לוודאי לא הגורם לכאב. יתכן ומקור הכאב אינו כלייתי. US כליות הוא לא תמיד רגיש מספיק לאבחן אבני כליה קטנות. ממליצה לך (אם אינך בהריון) לבצע CT פרוטוקול אבנים .

מנהלי פורום נפרולוגיה