לקראת דיאלזיה-בן 59 תסמינים חדשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/04/2018 | 20:20 | מאת: מורי

שלום רב אני בן 59 אובחן באי ספיקת כליות , בנוסף חולה סכרת ואי ספיקת לב עבר צנתור לפני כחודש עם קראטנין 3.2 בעקבות הצנתור הקריאטנין טיפס והגיע ל8 בעקבות מאמצים רבים של הרופאים והפוסיד דרך הוריד הצליח לאזן וירד ל 4.5 כרגע התחיל הכנות לדיאליזה [צילום כלי דם ניצוח של השאנט בעוד כחודש וכל מה שכרוך בכך] בשבוע האחרון נראה נפוח מאוד בצקתי,עם מעין גודש בגרון קושי לדבר רגליו נפוחות מאוד ... ופניו מלאות מאוד בבוקר במה מדובר? האם זו התקדמות של האי ספיקה הוא מסרב ללכת לרופא אנחנו ממש נלחצים הוא מלא בבצקות ונוזלים הוא מקבל פוסיד עדיין תודה אשמח לתשובה

המטופל חייב להיבדק על ידי רופא במסגרת של רפואת חרום במהרה. יתכן וזקוק להתחלת דיאליזה דחופה (דרך צנטר בשלב ראשון עד שיבצע ויבשיל ה"שאנט") לעזרה בפינוי נוזלים. האםהחל לקבל לאחר הצינטור תרופות מסוג חסם אנזים מהפך אנגיוטנסין –inhibitor Angiotensin converting enzyme שעלול לגרום לאנגיואדמה – נפיחות מסכנת חיים בגרון.

מנהלי פורום נפרולוגיה