מפרצת מוחית, כליות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/04/2018 | 23:52 | מאת: נאוה

לבעלי יש כליות פוליציסטיות והבנתי שיש לו סיכוי גבוה למפרצת מוחית וחס וחלילה למוות. האם יש דרך למנוע או להדחיק את המפרצת כמה שיותר? אני ממש מפחדת תודה

הסיכון למפרצת מוחית עולה כאשר יש במשפחה אדם עם מחלה פוליציסטית ורקע של מפרצת, אם בעלך סובל מכאבי ראש וכו'. רוב המטופלים לא יסבלו ממפרצת! במידה ועולה חשד, הרופא יפנה אותו להדמיה מוחית. רוב המפרצות דורשות מעקב בלבד אבל לעיתים יש מקום להתערבות (צנתורית) במפרצות גדולות יותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה