האים נוזל מסביב ללב מעיד לצור ך דיאליזה יום יומית ברצף אודה לתשובתך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/04/2018 | 15:30 | מאת: א.ד

האים נוזל מסביב ללב מעיד לצורך דיאליזה לכל החים יום יומית ? והאים ניתוח לב פתוח עלול ליגרום לנוזלים מסביב ללב ולכן עושים דיאליזה כול יום ברצף

נוזל סביב הלב הינו סיבה לביצוע דיאליזה באופן דחוף. זאת כאשר החשד הסביר הינו שהנוזל הצטבר על רקע אורמי, כלומר הצטברות רעלים משנית לאי ספיקת כליות. כעקרון יש לבצע דיאליזות יומיומיות וללא שימוש במדללי דם (הפרין) למשך 10-14 ימים ובהמשך יורדים בתדירות הדיאליזות לתדירות הרגילה שהינה 3 פעמים בשבוע. גם ניתוח לב פתוח יכול לגרום להצטברות נוזלים סביב הלב אך במקרה זה הטיפול הינו אחר וכולל טיפול אנטי דלקתי ובמידה וכמות הנוזל משמעותית אף ניקוז של הנוזל (באמצעות מחט).

מנהלי פורום נפרולוגיה