האם אבן בצד אחד יכולה להקרין כאב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/03/2018 | 16:17 | מאת: דנה

שלום רב. בת 36 ברקע אפילפסיה ופיברומיאלגיה. בשבועיים האחרונים התחיל לי כאב בצד ימין בגב ובמותן שהלך וחזר. לפני יומיים הכאב היה כבר בלתי נסבל והלכתי לרופא שהפנתה אותי למיון. במיון עשו לי בדיקות דם ראו שהכל תקין אמרו אולי אבנים אולי מהגב ושחררו אותי. היום הלכתי גם לאורטופד כדי לראות שזה לא הגב הוא עשה לי צילום גב ואגן ותוך כדי הצילום שאלו אותי אם כואב לי המותן. אמרתי כן אבל לא בצד שרואים משהו הם הוסיפו צילום בטן ובצילום רואים משהו שלפי מה שהם אומרים נראה כמו אבנים. השאלה שלי האם אבנים בצד שמאל יכולים להקרין לצד ימין? כואב לי גם בשמאל אבל פחות מציק. תודה מראש.

ראשית צילום רנטגן הוא לא אמצעי טוב לראות אבנים. הבדיקה הטובה ביותר (אם אינך בהריון) היא סי טי פרוטוקול אבנים. שנית הקרנת כאב לצד השני היא פחות סבירה, אך ליצרני אבנים לעתים אבנים דו"צ. במהלך הסי טי ניתן גם לסקור את חוליות הגב ולראות האם יש הסבר אחר לכאב. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה