כאב גב מאיזה מקור?שריר כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/03/2018 | 20:34 | מאת: דויד

אני בן 27 ישנו כאן צירוף של מספר דברים אם תוכלו לענות.. אני במשקל תקין לפני חודש עברתי אולטרסאונד כליות ובדיקת שתן תקינה.....הקירטנין שלי מעט גבוה 1.2 לאורך שנים...... אבל השאלה שלי היא יש לי כאבי גב תחתון יש תנועות שהכאב קצת יותר מציק ויש תנועות שפחות...לדוגמא בflextion extnion של הגב..האם זה מאפיין יותר כאב ממקור שרירי עצבי או ממקור כלייתי הכאב ב2 הצדדים של הכאב..אשמח לשמוע את דעתך ובאופן כללי מה מאפיין כאב גב תחתון ממקור כלייתי

הגורמים העיקריים לכאב כלייתי הם גירוי/מתיחה של הקפסולה (הרקמה שעוטפת את הכליה) או הרחבה של צינורות השתן המנקזים את השתן הנוצר בכליה . גורמים נדירים לכאב הם הפרעה בניקוז הורידי של הכליה (למשל עקב אנומליה אנטומית , קריש ) או חסימה חדה באספקת הדם לכליה. הכאב בעל אופי משתנה ותלוי בגורם לו. כמובן שתלוי סיבה יכולים להיות ממצאים נוספים בבדיקות בבדיקות הדם והשתן. אופי הכאב שלך לא נשמע כלייתי (דו"צ, תלוי מנח גוף) . גם בבדיקת ההדמיה תקינה ואין בה ממצא המסביר כאב. אמנם US יכול לפספס אבן קטנה אך אופי הכאב שלך לא נשמע מחשיד לאבן קטנה שהעברת.

מנהלי פורום נפרולוגיה