תוצאת קריאטינין גבוה בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/03/2018 | 19:18 | מאת: מ

שלום רב בת 48, לוקחת תרופות אלטרוקסין (בלוטה מאוזנת) וציפרלקס. בעקבות בירור להשתנה מוגברת ואנמיה חמורה (iron 20) , התקבלו התוצאות הבאות: creatinine 0.69 תקין אבל: Creat. Clearance 150 (המקסימום בסקלה 125) Creatinine, Urine 1485.6 mg/24h ( גבוה, אני שוקלת 67) כמות השתן ל 24 שעות 2.3 ליטר האם יש בעיה בתפקוד הכליות? בתודה מראש על תשובתך

כמות השתן שאת מתארת לא עומדת בהגדרה של השתנה מוגברת שהינה, עבור אדם מבוגר, מעל 3 ליטר ליום. בדיקת ה- creatinine clearance סה"כ תקינה, יתכן והכליה מעט "עובדת ביתר" אבל זה תקין. לסיכום - הבדיקות שלך תקינות.

מנהלי פורום נפרולוגיה