ACR גבוה בבדיקת שתן חוזרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/02/2018 | 12:04 | מאת: דינה

שלום רב. ACR בבדיקה חוזרת 57 מ"ג (טווח נורמה 0-30). נתוני רקע: - תת תפקוד בלוטת התריס; - אנגיומיוליפומה; מה המשמעות? אילו בדיקות מומלץ לבצע בשלב זה? האם יש מקום לדאגה? תודה רבה.

הפרשת אלבומין בשתן אינה תקינה, ויכולה להיות ביטוי לפגיעה מיתר לחץ דם, סכרת או ממחלה כלייתית ראשונית. לא ציינת שאת סובלת מאחת המחלות האלו. כמובן שלא מדובר בבדיקה בודדת, אלא יש לאמת את הנתונים ולעיתים אף לבצע איסוף שתן ל- 24 שעות על מנת לכמת בצורה מדויקת את האלבומין. אם אכן יש הפרשת אלבומין מעבר לתקין, בשלב ראשון יש לוודא שאינך סובלת מיתר לחץ דם. לבצע בדיקת שתן לכללית ובדיקות דם מקיפות כולל תפקודי כליות, כבד, ספירת דם, מדדי דלקת, רמת TSH, אלבומין, סוכר, פרופיל שומנים, המוגלובין A1C. בהתאם לממצאים הראשוניים יוחלט האם יש צורך בהמשך בירור או מעקב בלבד. לרוב בערכים כאלו מדובר במעקב ובדיקות חוזרות עוד מספר חודשים.

מנהלי פורום נפרולוגיה