בדיקות דם רגילות Urea (U)

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/02/2018 | 12:48 | מאת: טטא

שלום עשיתי בדיקות דם אתמול ואני לא יוצאת מה משמעות התוצאה הזאת? רשום כימיה בשתן ככותרת Urea (U) - הערך הוא 219.0 mg/dl מציינת שאני מטופלת בכדורים ללחץ דם בבוקר טריטייס 5מ״ג ובערב קרדיולוג 2.5מ״ג, בת 22 יש לי לחץ דם כתוצאה מעודף משקל גדול האם התוצאה מעידה על משהו מסוכן בכליות? לא הצלחתי למצוא פענוח באינטרנט לבדיקה הזאת Albumin/creatinine ratio יצא 0 תודה מראש.

אנני יודעת מדוע שלחו בדיקת אוראה בשתן. אין הגיון לשלוח את הבדיקה כחלק ממעקב רוטיני של לחץ דם והנתון בפני עצמו לא אומר דבר. ככלל האוראה בשתן משקפת את צריכת החלבון שלך בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין. אין לך אלבומינוריה וזה טוב. את בחורה מאד צעירה ומליצה שתופני למרפאה להשמנת יתר לדון באופציות טיפוליות למניעת תחלואה בעתיד. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה