הריון והרחבה בכליה בודדת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2018 | 06:53 | מאת: אלה29

שלום רציתי לדעת מהם הסיכונים בלהיכנס להריון בזמן שאני עם כליה ימנית בלבד והרחבה בינונית במערכת המאספת של הכליה ... בבדיקה של אורולוג ההרחבה היא לא כתוצאה מחסימה. אם אכנס להריון מה יכול לקרות לי? אני פשוט כל כך בהתלבטות ואשמח לקבל דעה שניה.

אם אני מבינה נכון את עם כליה בודדת עם הרחבה שאינה חסימתית, ותיפקוד כלייתי תקין. הריון מהווה מעמסה על הכליות, אך יש הריונות מוצלחים בנשים עם מצבי קיצון למצב שלך (נשים מושתלות כליה) בתנאי שהתפקוד הכלייתי שלהן תקין טרם הכניסה להריון ולחץ הדם (אם הן סובלות מיתר לחץ דם) מאוזן. בנשים להן יש אי ספיקת כליות (שביטויו עליה בקראטינין בדם) הריון עלול להחמיר את דרגת אי ספיקת הכליות ,ולהעלות את שכיחות הסיבוכים במהלך ההריון ליולדת ולעובר . בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין אין המלצת נגד הריון. רצוי לדעת טרם הכניסה להריון שאינך סובלת מיתר לחץ דם או מהפרשת חלבון מוגברת בשתן שכן אם כן רצוי שמעקב אחר ההריון יעשה במרפאת הריון בסיכון . בהצלחה

22/03/2018 | 07:55 | מאת: אלה29

תודה על התשובה נפרולוגים ומחלקת הריון בסיכון גבוה המליצו לי על פונדקאות...האם אני צריכה ללכת על זה ? אין לי לחצי דם גבוהים והקראטינין שלי תקין

20/09/2018 | 07:04 | מאת: סיגל

אלה שלום. אני סובלת מאותה בעיה. אני בהתלבטות מזה כמה שנים לגבי ילד נוסף. אני ממש אשמח לדבר עם מישהו שזוהי ההתמקצעות שלו. תודה.

מנהלי פורום נפרולוגיה