צנתור לחולה עם אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/02/2018 | 23:37 | מאת: סמיון

שלום רב, אני בן 60 סובל מלחץ דם גבוה לא מאוזן ואי ספיקת כליות קראטנין 2.8 צריך לעבור צנתור עקב ממצאים במיפוי לב . האם החומר הניגודי יכול להחמיר את מצב הכליות ? כמו כן רציתי לברר האם לאנטביוטיקה מסוג זינט ולחומר בבידקת מיפוי לב יש השפעה על קראטנין . תודה מראש

חומר ניגוד שניתן בצינטור בהחלט עלול לגרום להחמרת אי ספיקת הכליות , ומטופלים עם אי ספיקת כליות הם קבוצת סיכון לסיבוך זה. בדרך כלל ההחמרה היא קלה וחולפת, אך יש לה משמעות פרוגנוסטית לא טובה. יש הרבה מודעות לעובדה זו ועל כן אם הקרדילוג סבור שיש הכרח בצינטור כעת הוא ינקוט באמצעי זהירות לפני וסביב הצינטור – שתקבל הכנת נוזלים , שחומר הניגוד בו ישתמשו יהיה מסוג מסוים . אשר שאלה השניה- זינט וחומר הניתן במיפוי ככלל לא מעלים קראטינין. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה