ברצוני לברר על חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/01/2018 | 17:13 | מאת: גיא

שלום, רציתי לבדוק אתך , אני סובלת מחלבון בשתן לפני חצי שנה נמצא חלבון בבדיקת שתן של 24 שעות 450 לאחר חצי שנה עלה ל1900. אני נוטלת כדורים ללחץ דם והוא מאוזן. האם ישנה סיבה נוספת שחלבון יעלה מלבד לחץ דם? האם עלייה במשקל יכולה לגרום להעלאת חלבון או לחץ וסטרס? תוכלי להמליץ לי על כיוון ,כי הרופאה מתעקשת שזה בגלל לחץ דם ולטענתה צריך להורידו עד ל110 היום הוא בין 125-130

אני מסכימה עם תחושתך שהעלייה בהפרשת החלבון בשתן לרמות של קרוב ל2 גרם בחצי שנה למרות לחץ דם מאוזן לא רע מחייבת ברור. הברור יכלול בין היתר בדיקת שתן למיקרוסקופ, איפיון סוג החלבון, ברור סרולוגי-אימונולוגי למחלות רקמת חיבור/אוטואימוניות/ויראליות. יתכן ויש להציע לך ביופסית כליה. מומלץ יעוץ נפרולוג מסודר. השמנת יתר חולנית היא גורם לפרוטאינוריה וצריך לבדוק אותך על מנת להתרשם אם זו סיבה אפשרית. .

מנהלי פורום נפרולוגיה