מרקם היפואקואי בכיליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/01/2018 | 14:14 | מאת: יהודית א

שלום בתשובה לאולטרסאוד נכתב:כליה שמאלית בגודל רגיל פרנכימה שמורה. בקוטב עליון הודגם תהליך בקוטר 4.5 סמ בעל מרקם היפואקואי עם זרימת דם עדינה בתוכו. מה משמעות הממצא? אילו בירורים נדרשים? מה פירוש תהליך? האם עריכת ביופסיה בכיליה בעבר יכולה להסביר ממצא זה תודה

שלום יהודית התיאור של הרנטגנולוג גם לטעמי הוא לא מתחייב ולכן נותר לי רק לומר את הפענוח שלי. להערכתי לא מתואר ממצא ציסטי (צסטה) אלא ממצא סולידי (גוש) ובו זרימת דם. יש לשלול גידול. לדעתי פחות סביר להניח שמדובר בסיבוך של ביופסיית עבר. אחד הסיבוכים שיכולים לגרום ל"תהליך" הוא דמם מקומי שגורם להמטומה. זו נוטה להיספג. אם ההמטומה גדולה היא יוצרת תסמינים בסמיכות זמנים לביופסיה ובתוך המטומה לא מתפתחים כלי דם. סיבוך אחרשל ביופסיה שבו דווקא יש זרימת כלי דם היא היווצרות של חיבור בין עורק לוריד (פיסטולה) באיזור הדקירה. גם לו מראה גרפי אחר. לדעתי אפשר לבקש מהרנטגנולוג המפענח לכתוב האם מדובר בגוש סולידי מה שמחשיד לגידול. לדעתי בכל מקרה השלב הבא הוא הדמיה נוספת של הכליות בסי טי (עם חומר ניגוד) או ב MRI. בהצלחה

02/01/2018 | 13:44 | מאת: יהודית א

שלום ראשית תודה על התגובה המהירה. אני מבינה מדברייך שזה כנראה גידול. האם יש אפשרות אחרת? לפענוח הct נדרשת חוות דעת של רופא (מבדיקת הדיסק בלבד) או יש להמתין לתשובת מכון מור? האם עליי לפנות לנפרולוג או אורולוג? תודה

ממליצה לפנות לאורולוג עם התשובה.

07/01/2018 | 17:43 | מאת: יהודית א

שלום עקב קריאטינין גבוה יחסית ואי ספיקה כיליתית מסרבים במכון מור לבצע בדיקת סיטי.ואנו מופנים לבית חולים לביצוע תחת השגחה.... האם בדיקת אמ אר אי פחות מסוכנת ובעייתית מבחינת הכילייה?

מנהלי פורום נפרולוגיה