איך עובר הריון עם כלייה 1

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/12/2017 | 11:19 | מאת: מור

שבת שלום לכולם, נולדתי עם 2 כליות 1 רגילה והשניה בגודל אפונה ככה הרופאים אומרים. עד שיהיה לי תור לנפרולוג רציתי לדעת איך עובר הריון עם כליה 1 ? האם יש סיכונים? או עובר רגיל? האם ניתן לעבור לידה רגילה או קיסרי? האם מותר להמשיך להתאמן? אשמח לתגובתכם.

בהינתן שאין אי ספיקת כליות/פרוטאינוריה (=חלבון בשתן)/ יתר לחץ דם אין עליה בתחלואה של האם או העובר. אין מניעה מלידה וגינאלית או הגבלות אחרות. בהערת אגב כשיש רקע משפחתי של הפרעות מבניות של דרכי השתן יש עליה בשכיחות של הפרעות דומות בילודים (אחוזים בודדים ככל הנראה). בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה