ערך קריאטנין חורג מהנורמה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/11/2017 | 08:01 | מאת: שמואל

דוקטור שלום בני בן ה-14.5 שוקל 60 ק"ג . ביצע 4 בדיקות דם במהלך החודשים ינואר עד היום לצורך מעקב לקיחת כדורי ראוקוטן. בבדיקה הראשונה לפני לקיחת הכדורים ערך הקריאטין היה 0.95 בבדיקה השניה לאחר חודשיים הערך היה 0.9 בדיקה השלישית 0.95 והבדיקה החודש היתה 0.9. רופא העור עדכן אותנו שזה לא תקין. האם אכן אלו ערכים לא תקינים? אשמח לתשובתך. תודה רבה

באופן כללי : קראטינין עומד בקשר ישיר עם מסת שריר. אם בנך אינו סובל מעודף משקל יתכן שרמת הקראטינין בדם היא תקינה. ניתן לבצע איסוף שתן לפינוי קראטינין על מנת לכמת באופן מדויק יותר את הפינוי/התפקוד הכלייתי. לאור העובדה שמדובר בילד ממליצה להיוועץ עם נפרולוג ילדים.

מנהלי פורום נפרולוגיה