קצף לבן בשתן.ובדיקת שתן תקינה כולל חלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/07/2017 | 23:54 | מאת: נתי

שלום וברכה.לפני כ3 שבועות שמתי לב שיש לי קצף בשתן בפרט שהשתן מרוכז.הקצף הופיע כשתחיל לי זיהום בדרכי השתן ובעת.לקיחת האנטיביוטיקה.הרופא משפחה אמר שזה נורמאלי כי דרכי השתן מתנקות מהזיהום ומהחול שיש לי בכליות(יש לי אבנים וחול ב2 הכליות) כמו כן עשיתי בדיקת שתן ויצא תקין לחלוטין כולל חלבון השאלה שלי האם הרופא צודק שהקצף מגיע כתוצאה של חול מהכליות?? תודה רבה

קצף בשתן יכול להיות תקין לחלוטין ולרוב נובע משתן מרוכז או זרם של שתן בלחץ גבוה. עם זאת, בהופעת קצף בשתן יש לוודא שלא מדובר בהפרשת חלבון מרובה (פרוטאינוריה) המבטאת מחלה כלייתית. במקרה זה, כפי שציינת, בדיקת השתן תקינה לחלוטין וללא חלבון, ועל כן אין צורך בהמשך בירור. זיהום או חול בשתן יכולים לשנות את צלילות השתן וצבעו.

מנהלי פורום נפרולוגיה