התייעצות לגבי תחילת דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/04/2017 | 12:46 | מאת: נורית

שלום רב, אמי אשה חולת סכרת וכן סובלת מהלב, ולאחרונה הושתל קצב לב. בביקור אחרון אצל נפרולוג נאמר לה שתפקוד הכליות עומד על 15% אחוזים בלבד והיא צריכה להתחיל דיאליזה. אמי חוששת מאד היות וסובלת מעוד בעיות רפואיות רבות, ביניהן שיתוק ביד אחת שלה וכאבי גב נוראיים, מתקשה מאד לשבת לאורך זמן, ונאמר לה שהיא צריכה דיאליזה 3 פעמים בשבוע 4 שעות בכל פעם. שאלתי, האם ישנה איזושהי אלטרנטיבה לדיאליזה? עד כמה ניתן לדחות את תחילת הדיאליזה כאשר תפקוד הכליות עומד על 15%? והאם אין מניעה מביצוע דיאליזה ביד ימין (יד שמאל משותקת) כאשר הקוצב נמצא בצד ימין? תודה מראש על התשובות.

ראשית – עקרונית יש אפשרות לבחור שלא לבצע דיאליזה, אלא לבחור בטיפול פליאטיבי תומך בבית שיטפל בתסמיני אי ספיקת כליות מתקדמת. אם הבחירה יא כן לבצע דיאליזה (שיכולה לשפר תסמינים של אי ספיקת כליות מתקדמת, ובחלק מהמטופלים גם להאריך חיים) קימות 2 שיטות דיאליזה. האחת שהוצגה לך מכונה המו דיאליזה. השנייה היא דיאליזה ציפקית/ביתית. הדיאליזה מבוצעת על ידי המטופל /בן משפחה/מטפל בבית המטופל ולא במכון דיאליזה. אם בוחרים בהמודיאליזה, אכן עדיף שלא ליצור גישה ביד עם הקוצב. שיתוק ביד לא מהווה התווית נגד ליצירת גישה לדיאליזה ביד המשותקת. אשר למועד התחלת הדיאליזה – הוא תלוי בתסמינים ובבדיקות הדם. לעתים ניתן לחכות עד תפקוד כלייתי משוערך נמוך יותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה