פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1800 הודעות
1765 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/04/2024 | 18:42 | מאת: היי

יש לי ציסטות מסוג אנדומטריומה גורמות לי לכאבים לכל אזור האגן ובטן תחתונה איך פותרים את הבעיה של הכאב האם בניתוח ? האם הציסטה מונעת הריון? אם יש את הציסטות האלו האם מחייב שיש אנדומטריוזיס? כי כשעשיתי בדיקת us הרופא אמר שלא נמצא מוקדי אנדומטריוזיס עמוקים מה זה אומר? בבקשה אשמח לעזרה תודה

15/04/2024 | 21:50 | מאת: ד"ר בני פיינר

שלום, מציע לך להפנות את השאלה לפורום שעוסק ספיציפית באנדומטריוזיס. בברכה

13/04/2024 | 18:41 | מאת: מעיין בוהי

היי האם שאיבה של אנדומטריומה מהשחלה או צריבה עלולה לפגוע ברזרבה השחלתית? כיצד? תודה!!!

15/04/2024 | 21:49 | מאת: ד"ר בני פיינר

מעיין שלום, מציע לך להפנות את השאלה לפורום שעוסק ספיציפית באנדומטריוזיס. בברכה

13/04/2024 | 18:23 | מאת: שני

מצאו לי אנדומטריומה בגודל 17 מ״מ בכל אחת מהשחלות. בנוסף יש לי עוד 2 נגעים באותו הגודל ברצועות הרחם. ו שחלה דבוקה לרחם.בת 34, ומעוניינת בשימור. 1. האם הזריקות יגדילו לי את הנגעים? 2. יש דרך להעלים נגעים? 3. מה הטיפול במקרה כמו שלי? 4. בשחלה דבוקה לרחם- צריך ניתוח? 5. מה הסיכוי להיכנס להריון ספונטני?

15/04/2024 | 21:49 | מאת: ד"ר בני פיינר

שני שלום, מציע לך להפנות את השאלות לפורום שעוסק ספיציפית באנדומטריוזיס. בברכה

11/04/2024 | 20:54 | מאת: ה' יעזור

היי אני בהריון שבוע 37 הרגשתי אתמול בצד שמאל בנרתיק די קרוב לפתח גולה קטנה מתחת לעור אני ממש ממש בלחץ אציין שיש לי פיטריה בנרתיק ואני כרגע מטפלת בזה על ידי נר הייתי אצל הרופאה לפני כמה ימיים בגלל גרד בנרתיק אבל אז הבילטה לא היתה קיימת כנראה כי היא לא אמרה לי על זה כלום האם יכול להיות קשור אשמח למענה תודה

15/04/2024 | 20:22 | מאת: ד"ר בני פיינר

שלום רב, קשה לקבוע במה המדובר ללא בדיקה. יתכן שמדובר בנגע עקב דלקת זיהומית או יבלת כלשהי ויתכן כי מדובר בממצא ציסטי. אין מנוס מלהיבדק במידה שהנגע לא ייעלם מעצמו. בברכה

שלום! אני בת 46. לפני כשנתיים עברתי ניתוח כריתת רחם וחצוצרות עקב אנדומטריוזיס. לאחרונה לעיתים כאבים חולפים בבטן התחתונה(כמו כאבי מחזור) ב. שתן לתרבית תקינה. ברקע, לאמי היה סרטן הרחם. ממה נובעים הכאבים הללו? תודה

חיה שלום, יתכן שהכאב קשור בביוץ, בייחוד אם הוא מחזורי באופיו. וכן יתכן שסיבת הכאב קשורה במחלת האנדומטריוזיס במידה שנותרו באגן נגעים. בברכה

08/04/2024 | 19:17 | מאת: מיקי

שלום ד"ר בנימין, היו לי בעיות של התרוקנות לפני ניתוח להסרת רחם. הייתי מצנתרת 2 ביום. השנה עשיתי ניתוח להוצאת רחם וכרגע איני מצליחה לתת שתן כלל, צריכה כל היום לצנתר. עקב כך חטפתי כבר 4 פעמים זיהום בדרכי השתן (טופלתי בטנטיביוטיקה) וקרוב לוודאי שכרגע מפתחת עוד אחד. כיצד אפשר למנוע זאת? יש טיפול תרופתי כלשהו? מבחינת ניקיון אני מאוד פדנטית, מנקה היטב ומשתמשת בחד פעמי. לא מבינה איך כל פעם זה קורה. אציין שלפני זה לא הייתי סובלת מבעיות של דקות שתן... אשמח למענה

מיקי שלום, כדאי ליטול אנטיביוטיקה במינון נמוך (מניעתי) לתקופה מסויימת, בד"כ מספר חודשים. במקביל כדאי לבצע בדיקת אורודינמיקה וכן ציסטוסקופיה במטרה לנסות לברר מה הסיבה לכך שאינך מצליחה לתת שתן כלל. בברכה

07/04/2024 | 21:51 | מאת: שירן

אני כשלושה שבועות אחרי הניתוח .בהתחלה הייתה לי הפרשה ורודה עכשיו דמית האם תקין ? כמו כן בהטלת שתן יש לי קצת כאבים בבטן התחתונה

שירן שלום, אם מדובר בדימום קל (עד כמות של ווסת) זה יתכן וסביר. גם כאבים בהטלת שתן יתכנו בחודש שלאחר הניתוח. אבל אם הכאב החל כעת לאחר שכבר לא היו כאבים בכלל, כדאי להשלים בדיקת שתן לכללית + תרבית על מנת לשלול דלקת בדרכי השתן שעלולה לקרות לאחר ניתוח. בברכה

05/04/2024 | 02:41 | מאת: אנונימי

היי ילדתי לפני 9 שבועות והבחנתי בגוש בשר אדום בפתח הנרתיק, הוא כואב בזמן שנוגעים בו (הבחנתי בו בזמן שניסיתי לקיים יחסים בפעם הראשונה לאחר הלידה וכאב לי) בנוסף אני חשה לרוב צריבה וכאב בזמן ולאחר מתן שתן.

שלום רב ומזל טוב ללידתך! מתוך קריאת התיאור יכול לחשוב על שתי אבחנות אפשריות: 1. רקמת גרעון בפתח הנרתיק (זו רקמה שצומחת על גבי תפרים או צלקת ונוטה לכאוב ולדמם במגע. ניתן להסירה בקלות בד"כ 2. צניחת אברי האגן. יתכנו גם אבחנות נוספות. מומלץ להיבדק ע"י רופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן על מנת לאבחן במדוייק ולטפל בבעייה בברכה

01/04/2024 | 16:34 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כשבועיים עברתי ניתוח להרמת צוואר הרחם ושלפוחית השתן ע"י רשת. יש לי 2 שאלות בנושא 1.בהתחלה היה לי קושי בהטלת שתן וחיברו לי קטטר למספר ימים היות היה לי קושי במתן שתן ולאחר מכן בדקו פעמיים את ההתרוקנות שלי ושחררו אותי. מאז הזרם של השתן קצת השתפר אך עדיין מאוד חלש ואיטי. כמו כן יש לי כאבים בגב התחתןן בצד שמאל וגם בבטן התחתונה בצד שמאל. בדקו אותי בבית חולים ואמרו שהכל תקין. האם זה תקין שזה המצב? כמו כן כבר לא קיימות לי בליטות כמובן מחוץ לשפתי הנרתיק אבל כאשר מחדירים אצבע מרגישים מן בליטה קשה כזאת האם זה תקין או שיש סיכוי שהחלה צניחה גם עם הרשת לאחר שבועיים? תודה רבה מראש על המענה

שלום דנה, לגבי זרם השתן - קורה שבימים שלאחר הניתוח ההתרוקנות קצת איטית. במרבית המקרים משתפר עם הזמן. ניתן וסביר לעקוב בתנאי ששארית השתן שמדדו היתה בגבול ה-100 סמ"ק כלומר שסה"כ השלפוחית מתרוקנת במידה תקינה. כאב מסויים באזור האגן, בטן תחתונה, ישבן, עצם הזנב בחלט סביר לאורך תקופת ההחלמה (סביב 4-6 שבועות) וצפוי לפחות ולחלוף בהדרגה. לגבי הבליטה הקשה בהחדרת אצבע.... אני תוהה. משהו נוקשה במיקום הזה זה בד"כ צוואר הרחם. מציע להמתין עוד כשבועיים (להשלים את תקופת ההחלמה ואז להיבדק כדי להבין מה הבלט שאת מרגישה. בברכה

בס"ד שלום ד"ר עברתי ניתוח מורכב האם ייתכן אחרי חודש שיש לי כאבים מידי פעם והאם ייתכן שזה נגרם מהליכה ? תודה רבה

אהובה שלום, בהחלט יתכן. הכאב אינו נגרם מהליכה אלא ככל הנראה משינויים שעדיין מתרחשים בגוף כחלק מההחלמה מהניתוח. יתכן שהליכה או פעולה מסויימת מעוררת את הכאב אבל עצמה היא לא הסיבה לכאב בהנחה שאת בריאה ללא בעיה אורטופדית. בברכה

לפני 5נימים עברתי ניתוח להוצאת רחם והרמת שלפוחית . בזמן הטלת שתן יש לי כאבים בחלק התחתון של הרחם .האם זו תופעה נורמלית האם קשור לקתטר?

שיר שלום, כאב בתחתית האגן / נרתיק / שלפוחית השתן בתקופה הקרובה לניתוח מאד סביר וצפוי ובד"כ פוחת בהדרגה עם הזמן לאורך תקופת ההחלמה. ניתן ומומלץ להעזר במשככי כאב. בברכה

21/03/2024 | 14:43 | מאת: הדר

שלום, עברתי לפרוסקופיה ושללו אנדרומטריאוזיס. הבעיה: מלפני שלוש שנים כאבי המחזור הגיעו למצב שכיום 5 כדורי קומבודקס לא משתקים אותם ואני לא מסוגלת לעמוד בגללם. הדימום מסיבי מאוד! יש כאבי בטן תחתונה כרונים וגסטרו שללו כל דבר אפשרי כולל מעי רגיז. הכאבים הם בבטן התחתונה בלבד. מה עושים? אין אנמיה

הדר שלום, יתכן שמדובר באדנומיוזיס (אזורים בשריר הרחם בהם חבוייה רקמת רירית הרחם). בד"כ מלווה במראה אופייני באולטרהסאונד. ניתן לטיפול ע"י התקן תוך רחמי מפריש פרוגסטרון או בניתוח במידה שזו האבחנה. ויתכנו סיבות נוספות. ממליץ לעבור הערכה מסודרת ע"י רופא.ת נשים כדי לדון באפשרויות בברכה

שלום לאחר כריתת רחם, אורך נרתיק 7.5 עד נק C. אטרופיה ולא מקיימת יחסי מין. יש צניחות. מבצעת קגל עם Perifit שמראה האם מבצעת נכון ומה עוצמה וכו. בעיה שהוא גדול מידי (אורך 8.3 סמ, קוטר 3.2 סמ). מהרגע שמכניסה זה כבר כואב ואני גם נאלצת לדחוף אותו פנימה כדי למקם נכון חיישנים. שאלות 1. שמתי לב שמשהו מעליו מתנפח כאילו יוצא החוצה, למרות שלפי מכשיר אני שואבת ולא דוחפת החוצה. אני מרגישה כאילו שופכה נדחפת החוצה, אפשרי? 2. מה נזק שיכול להיגרם מזה שני דוחפת אותו למרות כאבים וגם כאב אחר כך. יש תחושה כאילו נרתיק נפוח/ פתוח לא יודעת איך להסביר

19/03/2024 | 21:09 | מאת: א

1. האם כאבים באופן קבוע מסביב לנרתיק זה שרירים עייפים או שזה סימן שצניחה התקדמה. כאבים לא מפריעים לי. מפריע לי חשש שצניחה מתקדמת. 2. מאז הניתוח אני לוקחת נורמלוקס שלא יהיה עצירות ומתח. בחודש אחרון למרות יציאות רכות ונורמלקס, אין לי תנועות. רק אם אני לוקחת נר גליצרין, מיד הכל יוצא בקלות. יש ימים שאני לוקחת פעמיים שלוש כל פעם שאני מרגישה בטן מלאה. זה בגלל הצניחה?

שלום רב, 1. היפרמוביליות של השופכה יכולה להראות כמו רקמה שמתבלטת לכיוון פתח הנרתיק בעת עליית הלחץ הבטני, ואינה מבטאת צניחה של אברי האגן. 2. ככל לא מומלץ להפעיל כח בהחדרת אביזרים לתוך הנרתיק כנגד כאב. עלולה להגרם פציעה של רירית הנרתיק. 3. כאב איננו תסמין אופייני או שכיח בצניחת אברי האגן. כדאי להיבדק כדי לנסות ולאתר את מקור הכאב. 4. מומלץ לא להשתמש בנרות גליצרין באופן קבוע מספר פעמים ביום. ובמקרה שמדובר בבעייה קבועה מומלץ לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוג עם מומחיות ספיציפית במוטיליות של המעי לצורך בירור. בברכה

15/03/2024 | 09:15 | מאת: עדי

הי האם ניתן לעשות אולטראסאונד דופלר אגן לבדיקת עורקי וורידי האגן לאשה בתולה? יש לציין שאשה זו עושה טיפולי פיזיותרפיה לרצפת האגן בגישה נרתיקית ללא כל בעיה.

עדי שלום, ניתן לבצע אולטרהסאונד בגישה בטנית אך הרזולוציה שמתקבלת נמוכה יותר מאשר בגישה הוגינלית. בברכה

12/03/2024 | 11:09 | מאת: תומר

שלום ראיתי שהינך מומחה בתחום ורציתי לשאול האם יודע היכן ניתן לבצע בדיקת EMG לרצפת האגן. אנו מחפשים כבר שבועות ולא מוצאים מקום אשר עושה זאת.

תומר שלום, במידה שמדובר במטופלת אשה מומלץ לפנות להערכה במרפאה לאורוגינקולוגיה ומשם יפנו להמשך הבירור הנחוץ. בברכה

17/03/2024 | 12:31 | מאת: תומר

מדובר במטופלת אישה אשר קיבלה הפניה לEMG לרצפת האגן אך היא לא מוצאת מקום אשר ניתן לעשות בו את הבדיקה הספציפית הזאת.

08/03/2024 | 12:16 | מאת: שואלת

הי האם האולטראסאונד שעושים לאבחון תסמונת גודש אגני הוא חיצוני או פנימי?

שלום רב, אולטרהסאונד המבוצע להדגמת אברי מערכת הרבייה (רחם, שחלות וכו') ואזור האגן נעשה דרך הנרתיק. באופן זה מתמר האולטרהסאונד יכול להתקרב לאזור בו אנו רוצים לצפות וכך התמונה המתקבלת ברורה ומפורטת יותר. בנוגע לתסמונת גודש אגני, בדיקת הבחירה הינה CT בפרוטוקול המדגים את כלי הדם באופן מיטבי. בברכה

10/03/2024 | 09:25 | מאת: שואלת

תודה רבה על תשובתך. האם mri יכול להחליף את בדיקת ה ct במקרה זה או לפחות להתחיל את האבחון קודם בmri ואם תהיה אינדיקציה כלשהי לתסמונת זו להמשיך את הבירור עם ct?

שלום רופאים ופיזיו הצליחו לבלבל אותי. שאלה כללית אם אטרופיה גורמת לנרתיק להיות צר יותר וקצר יותר ודפנות לא גמישות וקשיחות, זה אמור להיות טוב נגד צניחה. זה אמור למנוע צניחה, לא? אני מדברת על אישה לאחר כריתת רחם ולא מקיימת יחסים וגם לא תקיים. לאישה כזאת, אטרופיה זה בעצם ברכה, נכון?

שלום רב, ובכן -זה שהנרתיק אטרופי לא מגן מפני צניחת אברי האגן. שכבת האפיתל של שבדופן הנרתיק היא זו שמושפעת מהאטרופיה. מנגד מה שמוביל לצניחת אברי האגן היא החלשות של רקמת חיבור ושריר עמוקים יותר, בד"כ כתוצאה מנזק שמתרחש ברקמות הללו במהלך לידות וגינליות, אבל לא רק. עצם החיים, היותנו יונקים זקופים, הגיל וכו' עלולים להחליש את השרירים והרקמות התומכים באברי האגן. בברכה

עוד יותר מבולבלת :-) פגיעה באפיתל גורמת להיצרות של הנרתיק? אם נרתיק צר מאוד, אין מקום בו, אז איך שלפוחית יכולה לפול ממנו? דבר נוסף. שריר הוא בסוף. אבל הצניחה בפנים זה דרגה 1 זה העדר תמיכה של רקמת חיבור (ברור כי כמעט ולא קיימת לאחר כריתת רחם) אז (1) התקווה היחידה על השרירים? (2) איך אסטרוגן וגינלי יכול לעזור כאן? שרירים אם כבר זה יותר טסטוסטרון, תרגילים.

03/03/2024 | 21:43 | מאת: גילה

שלום, יש לי צניחה של שלפוחית השתן. לאחרונה יש לי דימום קל, האם זה נובע מכך שהשלפוחית צנחה והיא משתפשפת? או מסיבה אחרת? איך ניתן לעצור את הדימום? האם שמעת על המכשיר של ESCELA MEDICAL , האם תוכל להמליץ עליו כפתרון במקום ניתוח? תודה

גילה שלום, יתכן כי הדימום נובע משפשוף אבל חשוב גם לשלול סיבות אחרות לדימום (מצוואר הרחם או מתוך הרחם) ועל כן יש חשיבות לפנות לבדיקה גינקולוגית ולדווח לרופא.ת הנשים על הדימום. המכשיר שהזכרת נועד לטפל בצניחה קלה עד בינונית של אזור כיפת הנרתיק. כהליך בודד הוא לא נועד להקנות פתרון מספק לצניחת השלפוחית אלא אם משולב בתיקון בגישה נרתיקית או לפרוסקופית של צניחת השלפוחית. בברכה

28/02/2024 | 19:59 | מאת: אביבה

לאחר ניתוח רשת tvt, כאבים באזור הישבן, פי הטבעת (הרגשת צורך לדחוף כל הזמן).;כאבים בנרתיק. תחושה של שריפה, צריבה, הרגשה כמו תפרים אחרי לידה. לאחר שישה שבועות - הסרת הרשת בגלל שהייתה מתוחה, וגרמה לכאבים. חודש לאחר הסרת הרשת, עדיין אותם הכאבים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אביבה שלום, תופעות כפי שאת מתארת מוכרות יותר לאחר שימוש ברשת בגישה וגינלית לטיפול בצניחת אברי האגן. האם בטוח שבוצע רק TVT (לטיפול בדליפת שתן במאמץ) או שיתכן כי הניתוח כלל גם טיפול בצניחה ע"י רשת? ככלל כאב אגני בעקבות ניתוח קשור לעיתים בגרוי של סיבי עצב בעומק האגן. הסרת הרשת במרבית המקרים תגרום להפחתת / העלמות הכאב אך במקרים מסויימים עלול להישאר כאב כתוצאה מגרוי מתמשך של סיבי העצב. טיפולים שעשויים להועיל הם פיזיותרפיה לרצפת האגן (כולל נקודות לחיצה וטכניקות הרפייה), נטילת תרופות כנגד כאב עצבי ולעיתים הזרקה מקומית של תרכובת הכוללת סטרואיד עם מאלחש מקומי. בברכה

21/02/2024 | 22:39 | מאת: שואלת

הי האם אפשר להחליף ct בטן אנגיו ב mri בטן? הבנתי שב ct בטן הקרינה גבוהה ביותר ואני חוששת מהשלכותיה (בת 32)

שלום רב, CT ו-MRI הן בדיקות שונות והמידע שניתן להפיק מהן שונה. בדיקת CT כיום כרוכה בחשיפה לכמות קרינה מועטה בהשוואה למכשירי CT מהדור הקודם. הבדיקה נחשבת בטוחה ואין מניעה לעבור אותה גם לנשים בגיאי הפריון. בברכה

18/02/2024 | 21:02 | מאת: ט

הנה הגיע יום כפי שידעתי זה קרה. ברח לי שתן. רציתי לעשות טיפול לייזר וגינלי (לפחות משהו לעזור), אבל רופאה סרבה כי אמרה שיש לי ליכן. מה בעיה לעשות עם ליכן? לא אכפת לי שהחור יסגר. למה אסור עם ליכן? אין לי שום טיפול אחר. אני אצטרך לחיות עם תחבושות עכשיו יום יום עד יומי האחרון.

שלום רב, ככל הידוע אין התוויית נגד לטיפול בלייזר וגינלי בנוכחות ליכן סקלרוזוס. יתרה מכך במקרים מסויימים אף בוצעו מחקרים בהם השתמשו בלייזר לטיפול במחלת הליכן. בברכה

אתה מכיר מי שעושה עם ליכן? ראיתי כבר 4 רופאים, לא מוכנים ברגע שרואים ליכן.

באיזה מקרים יש להיעזר בקרם טיפולי אובסטין לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן, כמה זמן נמשך הטיפול, הטיפול עצמו גורם לדימום קל. האם נכון להמשיך ולטפל?

חנה שלום, טיפול באובסטין מומלץ ככלל לנשים לאחר חדילת המחזור במטרה לפצות על החסר באסטרוגן באזור המכונה 'אורוגניטלי' (נרתיק, שלפוחית השתן, צינורית השופכה). במקרה שעברת ניתוח בגישה וגינלית אפשר לחזור ולהשתמש בקרם לאחר החלמת הפצע (כששה שבועות לאחר הניתוח) ואילך. במקרה שנגרם דימום בעקבות מריחת הקרם מומלץ לפנות לבדיקה ע"י רופא.ת הנשים. בברכה

15/02/2024 | 17:11 | מאת: אנונימית

היי בת 26 לפני שבועיים וקצת עברתי ניתוח דברטיקול בשופכה הייתי 13 יום עם קטטר לאחר הוצאת הקטטר בבית חולים הצלחתי לתת שתן בצורה תקינה ושוחררתי אחרי בדיקת רופאה והכל היה נראה טוב.. אך מאז הזרם של השתן שלי חלש מאוד ויש לי בריחת שתן זה אומר שהניתוח לא צלח או שזה תופעה של הקטטר מה עלי לעשות ?

נא ראי תשובה לשאלה הקודמת

15/02/2024 | 17:11 | מאת: אנונימית

היי בת 26 לפני שבועיים וקצת עברתי ניתוח דברטיקול בשופכה הייתי 13 יום עם קטטר לאחר הוצאת הקטטר בבית חולים הצלחתי לתת שתן בצורה תקינה ושוחררתי אחרי בדיקת רופאה והכל היה נראה טוב.. אך מאז הזרם של השתן שלי חלש מאוד ויש לי בריחת שתן זה אומר שהניתוח לא צלח או שזה תופעה של הקטטר מה עלי לעשות ?

נא ראי תשובה לשאלה הקודמת

14/02/2024 | 11:50 | מאת: אנונימית

שלום בת 26 אחרי ניתוח סעיף בשופכה הייתי מחוברת לקטטר 14 ימים אתמול אחרי הוצאת הקטטר הטלתי שתן בצורה תקינה פעם אחת , ומאז יש קושי בהתלת שתן זרם חלש מאוד וכאב בבטן

שלום רב, כדאי לבצע בדיקת אולטרהסאונד למדידת שארית שתן לאחר התרוקנות על מנת לוודא ששלפוחית השתן מתרוקנת במידה סבירה. וכדאי גם ליטול בדיקת שתן לכללית ולתרבית כדי לשלול זיהום בדרכי השתן (לא תופעה נדירה לאחר שימוש בקטטר שופכתי). בברכה

14/02/2024 | 05:08 | מאת: רנה

שלום ד"ר, אני סובלת מאצירת שתן, כיס שתן נוירוגני. שימוש בצנתרים. בזמן מילוי כיס השתן, ללא עליית לחצים פתולוגית וללא התכווצויות לא רצוניות, עד נפח שח 430 סמ"ק. תחושת השתנה ראשונה רק בנפח 450 סמ"ק. החל מנפח 470 סמ"ק מופיעה עליית לחצים הדרגתית, למרות זאת אין תחושת URGE, עד 18 ס"מ מים. אין דלף שתן בזמן מילוי. האם דלקת האגן כרוני PID, יכול לגרום לפגיעה בסוגרים שריר ועצב?

רנה שלום, דלקת אגנית PID חדה או כרונית ככלל אינה אמורה לגרום לאצירת שתן או לתבנית פעולה נוירוגנית של שלפוחית השתן.

15/02/2024 | 16:03 | מאת: רנה

שלום, תודה על המענה. האם ברפואה ובספרות קיים כי, במסגרת מרפאת כאב הזרקות אפידורל זנב, פודנדאל ו S2-S4. כן יכול לגרום לפגיעה במערכת העצבים המרכזית פגיעה בסוגרים שריר ועצב (אצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) ואי נקיטת צואה? אודה למענה

10/02/2024 | 19:30 | מאת: היי

היי שבועיים אחרי ניתוח הרמת רחם ושלפוחית. לפני הניתוח המצב היה שהשלפוחית הייתי ממש בפתח הנרתיק ממש רואה גוש. כרגע שבועיים אחרי ניתוח רואה שוב גוש בפתח, לא ממש בקצה כמו שהיה אבל רואה. האם ייתכן שצמח שוב??

12/02/2024 | 16:37 | מאת: הדר

אותי זה לא יפתיע.אצלי חזרה הצניחה עשרה חודשים אחרי הניתוח.

שלום רב, תלוי מה בדיוק נעשה בניתוח ובאיזו טכניקה. קיימים סוגים שונים של ניתוחים לטיפול בצניחת אברי האגן וגישות ניתוחיות שונות לדוגמא ניתוח בגישה וגינלית אל מול ניתוח בגישה לפרוסקופית או רובוטית, אם או ללא שימוש במשתל (רשת) וכן תלוי מה היו המדורים (האברים) המעורבים בצניחה לפני הניתוח והאם כל מדור קיבל מענה הולם בניתוח. ככלל, שיעור ההצלחה של ניתוחים לשיקום רצפת האגן שתוכננו נכון ומבוצעים בטכניקה נכונה, הינו גבוה. בשוליים תיתכן גם הצלחה לא מלאה באחוז נמוך של המקרים. צריך לזכור כי בכירורגיה משקמת, בשונה למשל מניתוח לכריתת התוספתן, לא מדובר בהסרת איבר חולה וע"י כך ריפוי המחלה, אלא מדובר בביצוע מניפולציה כירורגית על רקמה מוחלשת במטרה לתקן את הפגם בתמיכה. זהו אתגר מסוג שונה לחלוטין. בכל מקרה ההמלצה היא להיבדק כדי לדעת מה המצב לאשורו ומה האפשרויות להמשך טיפול. בד"כ קיימות כמה אפשרויות בברכה

10/02/2024 | 11:25 | מאת: מרים

שלום 4 ימים לאחר כריתת חצוצרות בשבוע 5 להריון חוץ רחמי הופיע דימום כמו וסת. זה יכול להיות וסת? כמה זמן לחכות עד החזרת עובר בIVF?

מרים שלום, לא מדובר בווסת כיוון שזהו דימום לאחר סיום הריון (במקרה שלך חוץ-רחמי). לאחר שהריון מפסיק להתפתח נפסקת הפרשת ההורמון פרוגסטרון שתפקידו לייצב את רירית הרחם ומופיע דימום שמזכיר ווסת. בנוגע להמשך הטיפולים עליך להיוועץ בצוות המטפל ביחידת ה-IVF. בברכה

12/02/2024 | 22:30 | מאת: מרים

תודה על המענה. מאז הניתוח יש לי עצירות. כבר שבוע. אני מניחה שזה מההרדמה. אך האם המאמץ מהסיטואציה יכול לגרום נזק באיזור הניתוח?

17/02/2024 | 12:32 | מאת: ד"ר בני פיינר

לא צפוי להיגרם נזק באזור הניתוח

האם יש איזשהו חומר / הזרקות / טיפולים כדי לפתח שריר hypertrophic pelvic floor muscles ? אני עושה תרגילים אבל זה לא מספיק. האם ידוע לך שמישהו חוקר את זה, איך אפשר להגיע לאנשים נכונים בחול אולי שמתעניינים. תודה

שלום רב, ראשית פיזיותרפיה לרצפת האגן לא מסתכמת בתרגילים אלא גם בלימוד טכניקות הרפיה ובמניפולציה ידנית לרקמות הרכות ולשרירים המכווצים. אלה דברים שפיזיותרפיסטית מומחית בשיקום רצפת האגן בד"כ מבצעת. בנוסף ניתן להזריק בוטוקס לשרירי רצפת האגן אשר עשוי לגרום להפחתה בעוצמת הכיווץ. בברכה

אני לא רוצה הרפיה. ההפך. אני רוצה לגרום לשריר לגדול בצורה מוגזמת. אם לדוג' עובי נורמלי צריך להיות 2 ס"מ אז אני רוצה שהוא יהיה 6 ס"מ, אני סתם זרקתי מספרים אבל זה הכוונה. אני רוצה לגרום לשרירים לגדול בדיוק כמו שאני עושה לשרירי בטן, ידיים.

שלום צניחה בכל המדורים ובריחת שתן קלה לאחר כריתת רחם. רופא אמר לי שאני יכולה לעשות כל ספורט שאני רוצה. אבל ויתרתי על הכל רק פילאטיס. קניתי מכשיר פריפיט perifit ואיתו מדדי האם יש לחץ תוך בטני כאשר אני עושה תרגילי בטן. גיליתי שהתרגילים מסוימים שעובדים על חלק התחתון של בטן בעיקר (למשל הרמת רגליים 45 מעלות) יש לחץ תוך בטני למרות שאני מכווצת רצפת אגן (אני גם חייבת להכניס בטן פנימה אחרת אקבל התרחקות ישר בטני). מה עלי לעשות? להפסיק גם תרגילי בטן וכל דבר שגורם לעליה בלחץ תוך בטני? לשים פסארי? (אין דליפת שתן בזמן התרגילים כי אני מתרוקנת לפני)

אני רק מנסה לדחות צניחה חמורהכמה שיותר מאוחר בתקווה שלא אחיה הרבה שנים

שלום רב, אין מניעה או איסור לבצע תרגילים המפעילים את שרירי הבטן. גם פעולות רבות שאנו עושים בשגרה גורמות לעלייה מסויימת בלחץ התוך בטני. מומלץ באשה עם החלשות מאובחנת ברקמות התומכות של רצפת האגן להימנע מהפעלה אינטנסיבית של שרירי דופן הבטן אבל תרגול מתון, גם אם מעלה במידה מסויימת את הלחץ הבטני, הנחלט אפשרי. בברכה

מה זה אימון מתון,איך אני יודעת את זה

09/02/2024 | 13:28 | מאת: אנונימית

היי שלום אני אחרי ניתוח דברטיקול של השופכה מחוברת לקטטר כבר 10 ימים ביומיים האחרונים הופיע גרד והפרשות חריגות מהנרתיק וסובלת מכאבי בטן תחתונה כמו בדלקת שתן האם זה מצריך להגיע למיון במידי או שניתן לחכות ליום ראשון ולהגיע לרופא נשים ?

שלום רב, לא מדובר במצב המצריך פנייה למיון אבל בהחלט מומלץ ליטול דגימת שתן ולשלוח לתרבית על מנת לשלול דלקת בדרכי השתן. בברכה

05/02/2024 | 13:50 | מאת: סובלת

האם יש פתרון לכיווץ יתר של רצפת האגן לאחר שאין הטבה בפיזיותרפיה לרצפת האגן? יש זריקה שיכולה להקל על הכאב?

שלום רב, ניתן לעיתים לטפל בכך ע"י הזרקת בוטוקס לשרירי רצפת האגן בברכה

04/02/2024 | 14:45 | מאת: נרגס

היי אני בת 31 אמא לילד אחד שהוא בן חמש נולד בניתוח קיסרי עשיתי לפני חודשיים ניתוח הרמת רחם(רשת) רציתי לשאול האם אני יכולה להיכנס לעוד היריון או שזה בלתי אפשרי תודה לך

נרגס שלום, להכנס להריון זו לא הבעייה. הבעייה היא הלידה. אם עברת ניתוח לשיקום רצפת האגן, בפרט עם רשת, במידה שתהרי ההמלצה היא ללדת בניתוח קיסרי אלקטיבי. בברכה

29/01/2024 | 20:55 | מאת: אנונימי

אני בת 63, ברקע תת פעילות בלוטת התריס. להלן הפענוח: דו צדדי שינויים קוקסארטרוטיים קלים.

שלום רב, מדובר בשינויים בעמוד השדרה. כדאי להיוועץ באורטופד מומחה לגב. בברכה

29/01/2024 | 19:01 | מאת: ניתוח הרמת רחם והרמת שלפוחית

היי לפני 4 ימים עברתי ניתוח להרמת רחם בלפרוסקופיה והרמת שלפוחית שתן וtvt השתן יוצא ממש לאט ולא התרוקנות מלאה האם אמור להסתדר? ודבר נוסף הבטן מאוד מאוד נפוחה בלי כאבים יותר מדי רק אי נעימות בגלל הנפיחות האם תקין?

שלום רב, בד"כ כל הדברים הללו מסתדרים במהלך תקופת ההחלמה מהניתוח. בנוגע לזרם השתן ספיציפית, בד"כ בבתי החולים נהוג לבדוק שריקון השלפוחית תקין ומספק ע"י מכשיר אולטרהסאונד נייד מיד לאחר מתן שתן. אם נבדק ונמצא שאת מרוקנת את השלפוחית בצורה תקינה, אל לך לחשוש. בברכה

02/02/2024 | 19:59 | מאת: רעות

יום אחרי הניתוח החזירו לי קטטר כי לא יצא שתן נשארתי 2 לילות נוספים כי השארית לא הייתה לשביעות רצונם. בסוף שוחררתי כי אמרו שזה יסתדר. השאלה אם יש משהו שאני צריכה לעשות למעקב כלשהו. לא נתנו לי מכשיר נייד

29/01/2024 | 14:35 | מאת: רונית

איפה ניתן לרכוש את הפסארי כי אין בשום מקום.

חברת מדיפז בהרצליה 09-9600808. אבל את צריכה לדעת סוג וגודל ספיציפיים כדי להזמין דרכם. בברכה

27/01/2024 | 12:45 | מאת: לי

שלום ד"ר בת 35. אני סובלת משרירים מכווצים ברצפת האגן, בבטן, כולל הסרעפת שמתבטאים בתחושת לחץ ברצפת האגן. אני עושה טיפולים אצל פיזיותרפיסטית של רצפת אגן והפיזיותרפיסטית המליצה על שימוש באקדח עיסוי ( massage gun). קניתי את האקדח, ובטעות עשיתי עיסוי במשך כ 30 דקות בעוצמה הכי גבוהה על שרירי הבטן כאשר בהוראות כתוב שניתן לעשות מקסימום דקה. למחרת התגברה מאוד תחושת הלחץ ברצפת האגן והיא לא עוברת. האם ייתכן שנגרם נזק?נזק עצבי? נזק לכלי הדם? כיצד אפשר לבדוק זאת? מה ניתן לעשות? הוסף תגובה

27/01/2024 | 17:58 | מאת: ליאנה

לי סליחי לי שהתערבתי פשוט במקרה ראיתי פוסט שלך. גם אצלי אותה בעיה ופיזיו שלי בדיוק מהפחד שאני אגזים התעקשה שאני אקנה ויברטור במקום אקדח שהיה לי כי הוא הרבה יותר חלש. אני גם שמה אותו על בטן תחתונה ובחוץ. היא אמרה לי להזיז כל 10-15 שניות ממקום למקום, המליצה במעגל כאילו כדי לא לפספס נקודות

לי שלום, הסיכוי לגרום לנזק בלתי הפיך הוא מזערי. אני מאמין שעם הזמן הכאב יפחת ויעלם (כמו כששריר נתפס). ניתן גם לבקש מהפיזיותרפיסטית לעבוד איתך על טכניקות הרפיה. רק להבא, מומלץ להיצמד להוראות. בברכה

27/01/2024 | 10:45 | מאת: א

מה בעיה בכיווץ יתר של שרירי רצפת אגן? אם רצפת האגן שלי מכווצת קבוע, שעות. האם צניחה יכולה להתקדם וגם בריחת שתן? ברור לי זה גורם לכאבים ואי נוחות וקושי בשירותים וחוסר יכולת לקיים יחסים אבל אני אתמודד עם כל זה. תודה

שלום רב, הבעייה בכיווץ יתר של שרירי רצפת האגן היא בעיקר כאב בין אם באופן פאסיבי ובין אם בפעילות כמו, אך לא רק, יחסי מין. לעיתים כיווץ יתר גורר הפרעה בריקון שלפוחית השתן או קושי ביציאות. בברכה

אני 8שנים לאחר כריתת רחם. כרגע בפניי 2 אפשרויות לניתוח לתיקון: רשת דרך בטן וללא רשת דרך נרתיק. אני ב מנופאוזה מגיל 40 BRCA. אני מרגישה יותר בטוחה עם רשת אבל … מפחידים אותי ההדבקויות שיש לי בבטן. רופא חיבר לי כבר ליגמנטים לנרתיק וגם עשה תפרים בפאסיה כדי למנוע צניחות (כל זה כאמור לא עזר) אבל זה אומר שגישה תהיה קשה ומסוכנת…. דרך נרתיק אני אישית לא מבינה איך זה יכול לעזור ולכמה שנים כי אין לי דפנות נורמליות (הכל דק כמו נייר). אשמח לשמוע אותך

אני לא לקחתי הורמונים לעולם ולכן מצב למטה גרוע, כל נגיעה גורמת לי לפצע

חנה שלום, הניתוח המבוצע דרך הבטן עם רשת, בגישה זעיר פולשנית לפרוסקופית או רובוטית וקרוי Sacrocolpopexy נחשב הניתוח הנבחר למצב של צניחת הנרתיק שלאחר כריתת הרחם והוכח יתרון על פני ניתוח וגינלי ללא רשת. אני נוהג להתחיל את הניתוח ע"י הכנסת מצלמה וסקירת חלל הבטן והאגן. במידה שהמצב מאפשר להמשיך את הניתוח בטחה גם אם ישנן הידבקויות עדינות שאפשר להפריד - ממשיכים. במידה שהבטן מלאה בהידבקויות גסות שקשה ומסוכן להפריד (לא שכיח), תמיד אפשר לעבור באותה ההרדמה לאפשרות השנייה, קרי לניתוח בגישה הוגינלית. בברכה

האם הבנתי נכון שאם יש הדבקויות רציניות, לא ממשיכים עם mesh? אני חשבתי וגינלי אני לא רוצה בכל מקרה. אם יש הדבקויות גסות יסגרו אותי ומה יהיה? האם אונקו גניקולוגים יותר מומחים בזה? ולנסות לחפש אונקו שישים רשת למרות הדבקויות גסות?

חשבתי ועוד שאלה. אם אני אקח עכשיו אסטרוגן לפחות וגינלי, האם זה יכול להחזיר מצב לקדמותו או רק להאט הדרדרות באטרופיה?

חנה שלום, אין קשר בין הידבקויות לבין כן או לא השמת רשת. במרה של הידבקויות קשות שלא ניתן להפריד בבטחה (כאמור זהו מצב לא שכיח) יתכן שכדאי בכ"ז לעבור לגישה וגינלית פשוט כדי להקטין את הסיכון הניתוחי שכרוך בהפרדת הידבקויות קשות. התחום ברפואת נשים העוסק בשיקום רצפת האגן קרוי אורוגינקולוגיה. לעומת זאת רופאים שתחום מומחיותם הוא גינקולוגיה אונקולוגית עוסקים במחלת סרטן באברי מערכת הרבייה. בברכה

25/01/2024 | 11:58 | מאת: שירה

שלום, אני בת 35 לאחר 3 לידות רגילות, הראשונה במשקל תינוק מעל 4 קילו. לאחר הלידה האחרונה הרגשתי בליטה, רופא נשים אבחן צניחות: רקטוצלה דרגה 2 וציסטוצלה דרגה 1 והופניתי לבדיקת אורוגניקולוג ופיזיו' רצפת האגן. האורוגניקולוג (שהוא גם כירורג) אמר שרואה גם צניחות רקטום ורחם, בדיעבד לא ציין באיזו דרגה, וcentro-apical ptolapse והמליץ מאוד על ניתוח קולופורפיות ושיקום צניחת הרחם עם ENPLACE אותו הוא יבצע. לטענתו אם לא אבצע זאת צניחת הרחם רק תחמיר, מה שיקשה עלי להיכנס להריון וכן לבעיות נוספות כגון דימומים ודליפת שתן. יש לציין שכרגע אין בריחות שתן, רק דחיפות מסוימת לאחר קימה מישיבה/שכיבה. באופן כללי, הבליטה (שנקראת באבחון "מלאות מבואית טורדת") אינה מפריעה לי, בהנחה שלא תחמיר. אני חוששת מניתוח, וקיבלתי הרגשה כאילו "דוחפים" אותי אליו בלי להסביר לי סיכונים וכו'. רציתי לשאול האם נהוג במצב כנ"ל להמליץ על ניתוח כזה? אם כן, כמה זה הכרחי? והאם החששות של האורוגניקולוג מוצדקות? ( אם כן אולי פיזיו' רצפת אגן למשל יכולה למנוע החמרה?) תודה מראש על העזרה!

ראי תשובה לשאלתך בפוסט הקודם

25/01/2024 | 11:39 | מאת: שירה

שלום, אני בת 35 לאחר 3 לידות רגילות, הראשונה במשקל תינוק מעל 4 קילו. לאחר הלידה האחרונה הרגשתי בליטה, רופא נשים אבחן צניחות: רקטוצלה דרגה 2 וציסטוצלה דרגה 1 והופניתי לבדיקת אורוגניקולוג ופיזיו' רצפת האגן. האורוגניקולוג (שהוא גם כירורג) אמר שרואה גם צניחות רקטום ורחם, בדיעבד לא ציין באיזו דרגה, וcentro-apical ptolapse והמליץ מאוד על ניתוח קולופורפיות ושיקום צניחת הרחם עם ENPLACE אותו הוא יבצע. לטענתו אם לא אבצע זאת צניחת הרחם רק תחמיר, מה שיקשה עלי להיכנס להריון וכן לבעיות נוספות כגון דימומים ודליפת שתן. יש לציין שכרגע אין בריחות שתן, רק דחיפות מסוימת לאחר קימה מישיבה/שכיבה. באופן כללי, הבליטה (שנקראת באבחון "מלאות מבואית טורדת") אינה מפריעה לי, בהנחה שלא תחמיר. אני חוששת מניתוח, וקיבלתי הרגשה כאילו "דוחפים" אותי אליו בלי להסביר לי סיכונים וכו'. רציתי לשאול האם נהוג במצב כנ"ל להמליץ על ניתוח כזה? אם כן, כמה זה הכרחי? והאם החששות של האורוגניקולוג מוצדקות? ( אם כן אולי פיזיו' רצפת אגן למשל יכולה למנוע החמרה?) תודה מראש על העזרה!

שירה שלום, ככלל ההמלצה היא לא למהר ולנתח לפני שהאשה משוכנעת כי סיימה את תכנית הילודה, אלא אם מצב הצניחה חמור מאד או מפריע מאד ביום יום. זאת כיוון שהריון ולידה נוספים לאחר ניתוח משקם עלולים לדרדר במידת מה את מצב הצניחה בחזרה ולא מומלץ לנתח שוב ושוב את אותה הרקמה. שנית אם הבליטה אינה מפריעה לך אין שום צורך לטפל בה (ובוודאי שאין צורך לנתח). במידה שבעתיד תפריע יותר או תחמיר תמיד ניתן יהיה לטפל בכך באותה היעילות. יתרה על כך, כל ניתוח כרוך בכאב / אי נוחות בתקופת ההחלמה ובמידה מסויימת של סיכון (זיהום, אובדן דם, סיכוי זעיר לפגיעה באברים סמוכים, כאב מתמשך או כאב בתנועה מסויימת או ביחסי מין וכו'). מרבית הניתוחים עוברים ללא בעיות מיוחדות אך אין ניתוח נטול סיכונים. זאת ועוד, צניחת אברי האגן אינה גורמת לקושי בכניסה להריון וגם אינה מהווה סיבה לדליפת שתן. שתי הבעיות הללו (דליפת שתן וצניחת אברי האגן) מופיעות לעיתים יחד עקב מנגנון פגיעה דומה אך אין ביניהן קשר של סיבה ותוצאה ובכל אחת מהן ניתן לטפל בעת הצורך. המושג הכרחי אינו רלוונטי בסוג זה של רפואה. מטרת הטיפול (בין אם ניתוחי ובין אם לא ניתוחי - לדוגמא שימוש בתומכן) הוא לשפר את איכות החיים ולהקל על התסמינים. אם את לא חשה בתסמינים טורדניים ואיכות החיים שלך אינה פגועה הרי שאין שום דחיפות לטפל ובהחלט ניתן בשלב זה להסתפק בטיפול שמרני (כגון פיזיותרפיה לרצפת האגן). בברכה

25/01/2024 | 21:17 | מאת: שירה

תודה רבה!

24/01/2024 | 11:58 | מאת: ג

שלום, מצרפת ממצאי בדיקת סונר תלת מימד של רצפת האגן, ברקע קרע בדרגה 3c לפני חצי שנה: ״ללא שארית לאחר מתן שתן. קיימת ניידות מוגבלת שצל צוואר השלפוחית­ 13 מ"מ ללא משפכיות, בחתך האקסיאלי הלבטורים כלאחר טראומה חלקית דו"צ ללא הגדלת מפתח רצפת האגן העומד על 13 סמ"ר. בהערכת פי הטבעת­ נראה כלאחר ריפוי טוב, עם חסר ב2­-3 מהחתכים בזוית ממוצעת של 60 מעלות, כך שלפי כלל 4/6 ללא חסר שארי משמעותי של הספינקטר״. אשמח להסבר- 1. האם המדדים של 13 מ״מ ושל 13 סמ״ר הם תקינים? לטענת הרופאה אני תמיד במצב מכווץ (אם כי במהלך הבדיקה הצגתי טווח של כיווץ ושל הרפיה ולחיצה אז אולי היא התכוונה שאני אסופה במידה מסוימת) ושזה השפיע על ההחלמה כך שהכל אצלי צר יותר- האם זה הגיוני? והאם יש דרך לשנות את זה? 2. מה זה ניידות מוגבלת של השלפוחית ללא משפכיות? 3. מה זה כלל 4/6? 4. האם אפשר להבין מהסיכום מה מצב הסוגר הפנימי ומה מצב הסוגר החיצוני? 5. האם במצב כזה נדיר שיהיו בריחות גזים? כי נראה היה שהרופאה הופתעה שהus לא תואם לסימפטום. תודה רבה

שלום רב, סה"כ הבדיקה אינה מראה חסרים גסים. אין התייחסות לסוגר החיצוני או הפנימי. חשוב לומר כי הבדיקה הסטנדרטית יותר להערכת סוגרי פי הטבעת הינה TRUS - אולטרהסאונד המבוצע דרך פי הטבעת (בשונה מאולטרהסאונד פרינאלי). בברכה

תודה רבה על תגובתך, אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס לשאלותיי

24/01/2024 | 07:46 | מאת: נלה

שלום יש לי צניחה בינתיים לא מתקדמת אבל יש לי אטרופיה חמורה. אני חשבתי אם אני אלך לשירותים בתדירות גבוהה (למשל כל שעה), שלפוחית לא תהיה מלאה ותלחץ / תצנח פחות. האם זה יכול לעזור לי עם הצניחה? אני מבינה שזה פחות נוח ונעים כל הזמן לחפש שירותים אבל אני מבוגרת ורוב הזמן בבית אז יהיה בסדר תודה

נלה שלום, ריקון תכוף של שלפוחית השתן אינו משנה את המהלך הטבעי של צניחת אברי האגן ולא צפוי להשפיע על דרגת חומרתה לטוב או לרע. בברכה

24/01/2024 | 04:08 | מאת: עדינה

שלום ד"ר, מיזה שנה אני סובלת מדלקת אברי האגן וכאבים כרוניים בוגינה. לפני חצי שנה, גניקולוג אבחן: וגינזמוס (לי ידוע שזה אבחנה על רקע נפשי בכל אופן לא הסכמתי עם אבחנה זו.) לאחרונה יש לי קושי במתן שתן עד שחלה החמרה ואין לי מודעות, תחושה לצורך שתן. בדיקת אורודינמיקה: הנבדקת לא מצליחה להתרוקן, ונוקזה עמות שתן 400 סמ"ק. נפח כי שתן 550 סמ"ק בזמן מילוי כיס שתן, אין עליין לחצים פתלוגית, אין התכווצות לא רצונית, עד נפח של 390 סמ"ק. תחושת השנה ראשונה, רק בנפח של 420 סמ"ק החל מנפח של 420 סמ"ק מופיעה עלית לחצים פסיבית, הדרגתית (למרות זאת אין כל תחושת URGE) עד 15 ס"מ מים! כיס שתן נוירוגני וגיניזמוס הוא התכווצות בלתי רצונית של השרירים המקיפים את הוגינה. באורודינמקיה, צוין: אין התכווצות לא רצונית הבדיקה מעידה על פגיעה בסוגר שריר ועצב. 1. האם באישה, שירי הוגינה זהו אותו צינור / שריר תפקוד השופכה? 2. האם במקרה שכזה לא יכול להתקיים "וגיניזמוס" אשמח למענה

עדינה שלום, 1. ראי תשובה לשאלתה של יולי 2. בהחלט יכול להתקיים וגיניזמוס בין אם הוא מהווה סיבה עקיפה לקושי בריקון שלפוחית השתן, ובין אם לא. בברכה

22/01/2024 | 16:16 | מאת: הדר

שלום רב, בת 50, שנתיים לאחר ניתוח להרמת רצפת אגן שלא צלח. כרגע לא מצליחה גם להתאים פסארי שלא יפול ונשארת הרגשת הכבדות והצניחה לכל היום. לעיתים רחוקות נעזרת בפסארי קוביה. שאלתי היא במידה ואשתמש בפסארי קוביה עם חורי ניקוז, האם ניתן להשאירו ליותר מיממה? תודה

הדר שלום, ככלל מומלץ להוציא פסרי מסוג קובייה פעם ביום לצורך שטיפה וניקוי. במידה שלא ניתן, ואם משתמשת בקוביה עם חורי ניקז, ניתן בלית ברירה להשאיר את הפסרי במקומו מספר ימים ברצף בברכה

21/01/2024 | 15:01 | מאת: יולי

שלום, מיזה שנה אני סובלת מדלקת אברי האגן וכאבים כרוניים בוגינה. לפני חצי שנה, גניקולוג אבחן: וגינזמוס (לי ידוע שזה אבחנה על רקע נפשי בכל אופן לא הסכמתי עם אבחנה זו.) לאחרונה יש לי קושי במתן שתן עד שחלה החמרה ואין לי מודעות, תחושה לצורך שתן. בדיקת אורודינמיקה: הנבדקת לא מצליחה להתרוקן, ונוקזה עמות שתן 400 סמ"ק. נפח כי שתן 550 סמ"ק בזמן מילוי כיס שתן, אין עליין לחצים פתלוגית, אין התכווצות לא רצונית, עד נפח של 390 סמ"ק. תחושת השנה ראשונה, רק בנפח של 420 סמ"ק החל מנפח של 420 סמ"ק מופיעה עלית לחצים פסיבית, הדרגתית (למרות זאת אין כל תחושת URGE) עד 15 ס"מ מים! כיס שתן נוירוגני וגיניזמוס הוא התכווצות בלתי רצונית של השרירים המקיפים את הוגינה. באורודינמקיה, צוין: אין התכווצות לא רצונית הבדיקה מעידה על פגיעה בסוגר שריר ועצב. 1. האם באישה, שירי הוגינה זהו אותו צינור / שריר תפקוד השופכה? 2. האם במקרה שכזה לא יכול להתקיים "וגיניזמוס" אשמח למענה

יולי שלום, השרירים שעוטפים את הנרתיק (שרירי רצפת האגן) שונים מהשריר שבדופן השופכה או שלפוחית השתן. אין קשר ישיר של האחד על האחר.

21/01/2024 | 12:43 | מאת: הדר

שלום רב, האם יש סיכוי לאנדרומטריאוזיס על אף שבניתוח להסרת ציסטה בשחלה,נכח מומחה אנדורמטריאוזיס ושלל שיש? תודה

הדר שלום, לא סביר

21/01/2024 | 08:50 | מאת: שני

שלום ד"ר, רווקה בת 42 , בתולה ללא לידות. לפני שלוש שנים, שימור פוריות. בהרדמה ניתוח לשאיבת ביציות. במכתב סיכום צוין: לאחר דיקור, דמם מתמשך נצפה קרע בפורניקס משעה 3 עד 8 נתפר עם ויקריל 2-0 רפיד. דימום 75CC. 1. מה המשמעות משעה 3 עד 8 ? 2. האם היה צריך להיות כתוב פרוניקס- ימני /שמאלי, קדמי/אחורי? 3. היום לאחר שלוש שנים אני סובלת מפגיעה בסוגרים שריר ועצב. אי נקיטת צואה ואצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) משתמשת בצנתרים. האם הקרע בפורניקס יכול לגרום לנזק עצבי בסוגרים לאחר שלוש שנים מיום הפגיעה? (או גורם אחר?) 4. האם הקרע שצוין יכול לגרום לפגיעה בשרירי הנרתיק? ואם כן, מה המשמעויות. 5. קרע בפרוניקס, לאיזה השלכות יכול לגרום? 6. איזו בדיקה יש לבצע היום בכדי לדעת האם יש נזקים שאיני מודעת לקיומם כגון בדיקות: CT, אולטרסאונד תלת מימד? (חשוב לדעת האם קימים נזקים שאיני מודעת לקיומם לפני טיפולי פוריות IVF) תודה מראש.

שני שלום, 1. הכוונה ככל הנראה לאנלוגיה לשעון מחוגים כלומר הקרע מתמשך על פני גזרה בזוית שקרובה ל-180 מעלות. 2. פורניקס קדמי או אחורי - הגיוני לציין. אין פורניקס ימני ושמאלי. 3. קשה לדמיין איך קרע ברקמת הנרתיק יגרום לנזק עצבי כפי שאת מתארת. 4. אם מדובר רק בקרע שטחי ברירית הנרתיק, אין סיבה לנזק לשרירי רצפת האגן. קרע עמוק כפי שמתרחש בלידה לעיתים עלול לערב גם את השריר. 5. ככל שניתן להבין מהתיאור מדובר בפציעה בחלק הפנימי של רירית הנרתיק. הפצע אמור להתאחות ובמרבית המקרים לא אמורה להיגרם בעייה מתמשכת. 6. כאמור אם מדובר בפציעה שטחית אין תורך לבצע כל ברור נוסף. בנוגע להפרעה בתפקוד הסוגרים מומלץ לבצע הערכה ע"י מומחה.ית באורוגינקולוגיה ורצפת האגן כדי לאפיין את הבעיות השונות והתוות תכנית טיפול. בבררכה

שלום יש לי בריחת שתן מוזרה, מרגישה רטובה אבל תחתון יבש. יש לי צניחות בכל המדורים דרגה 1 (הכל אורטרה, שלפוחית, רקטום, רק כיפת הנרתיק בינתיים במקום). לפני הניתוח זה לא היה. האם אפשר כבר עכשיו לעשות ניתוח עם רשת לתיקון כל הצניחות. אני גם מפחדת בגלל שהכל עכשיו מודבק לשני, אבל אין לי ברירה אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה. אין לי איכות חיים. בנוסף לבריחת שתן תמידית שכאילו אין לה הוכחה אני חיה עם גרזן מעל הצוואר, מחכה לצניחות יותר חמורות. וגם אם צניחה יותר חמורה אז צריך לתקן נרתיק, כלומר עוד חתך שם בנוסף לכיפה ואתם לא מסכימים בשום פנים לעשות קולפוקליזיס כדי למנוע קרע. מצב שאני נמצאת הוא יותר גרוע מסרטן שחלות דרגה 4. שם לפחות רואים את הסוף, אצלי אין שום אור, מנהרה ללא סוף שרק יחמיר, הרי שיפור לא יכול להיות. בבקשה מי יכול לבצע ניתוח ולפחות לכניס רשתות וקולפו אולי הם יעזרו לי להרגיש קצת יותר טוב. עדיין לא אישה אבל לפחות ייצור שיכול לקום בבוקר ולא לחפש דם או שתן על המיטה.

שלום, ביקשתי בעבר ואחזור על בקשתי שוב. שאלת פעמים רבות בעבר ואת ממשיכה לשאול את אותן השאלות על אף תשובותי המפורטות בכל פעם. אין מבצעים ניתוח לטיפול בצניחת אברי האגן כדי למנוע החמרה עתידית שיתכן כי כלל לא תתרחש. גם אם תיאורטית היתה פרקטיקה כזו (וכאמור אין), ניתוח לטיפול בצניחה כשאין צניחה (דרגה 1 היא כמעט צניחה תיאורטית) הינו קשה לביצוע ומסוכן. אין בכך שום היגיון. אני מבין שאת נתונה במצוקה רגשית. מושגים כמו גרזן מעל הצוואר והאנלוגיה לסרטן השחלות ממחישים זאת. אנא פני לקבלת עזרה ולא מתחום הכירורגיה. אני מבקש באדיבות שנסיים את הדיון הזה כעת ולא תשובי לשאול את אותן השאלות שוב בעתיד. בברכה

תודה לא ברור מעליו שאתה עונה כאן. אבל אני לא צריכה שום פסיכיאטר. אני צריכה לתקן נזק שכריתת רחם גרמה. זה התעללות מה שאתם גורמים לי, לסבול מתחושת בריחת שתן ותחושה שצניחה מתפתחת ולא לעשות דבר לחכות לשכל האיברים יפלו החוצה. ברור שזה יקרה אם אני אחיה יותר מ 5-6 במקרה הטוב. אני החלפתי תחבושת של שבוע כל 4 שבועות בתחבושת מסוג אחר אבל כל יום. וגם הבושה… אני באמת מקווה שלא אחיה הרבה.

17/01/2024 | 14:00 | מאת: טלי

אבקש לדעת האם ניתן לבצע ניתוח לכריתת צוואר הרחם ותיקון קדמי במידה ויש דלקת בשתן

טלי שלום, ניתוח שהינו אלקטיבי במהותו (לא נועד להצלת חיים) נכון לבצע בתנאים אופטימליים. נוכחות חיידק בשתן בזמן הניתוח מעלה את הסיכוי לסיבוכים בהמשך ועדיף להימנע מכך. בברכה

25/01/2024 | 16:33 | מאת: טלי

האם ניתן לקיים ניתוח בעת מחזור ?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 36