פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

פורום יישור שיניים הוקם על מנת לתת מענה לשאלות בנושאים המגוונים של יישור שיניים. בעידן בו אנו חיים, הטכנולוגיות הרפואיות מתקדמות בצעדי ענק ומשפיעות השפעה ישירה על התאמת סוג הטיפול, משך הטיפול ויכולת התאמה מקסימלית של סוג טיפול למטופל ספציפי וכל זאת לצד שיטות הטיפול האורתודונטיות הקונבנציונאליות.

בפורום נעסוק בגילאים ובאוכלוסיות המתאימות והזקוקות לטיפול אורתודונטי, נענה לשאלות הגולשים ונשתדל לתת מענה מקיף ויעיל ככל שניתן. כמו כן, ננסה "לפזר את הערפל" של עולם המושגים האורתודונטי ועל שיטות טיפול אשר רבים מאתנו נחשפים אליהם היום אולם אין אנו יודעים מה פשרם והאם הם מתאימים לכל אחד ואחת מאתנו.

נעמוד גם על חשיבות הטיפול על ידי רופא/ה מומחה/ית ועל המשמעויות הנובעות מכך.
2280 הודעות
2236 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/04/2024 | 21:48 | מאת: זוהר

שלום לכולם מעוניין לשמוע חוות דעת אני גבר ב 27 עם מקרה של אנדרביט מצב שבו הקשת התחתונה של השיניים בולטת מעט החוצה מהקשת העליונה . המקרה שלי לא חמור ואין בעיה רפואית יותר עניין אסטטית. קבלתי הצעה לבצע תיקון מנשך וישור השיניים בעזרת שקופיות לישור שיניים invisalign על ידי עקירה של שיניים בקשת התחתונה והרחבה של הקשת העליונה בעזרת השקופיות . רציתי לשמוע אם זה מומלץ ? האם באמת ניתן להרחיב את הקשת העליונה בעזרת invisalign ? מישהו שעבר מקרה כזה ויכול לשלוח תמונות ?

13/04/2024 | 07:23 | מאת: אב מודאג

שלום רב, בני בן 8 וחצי, הומלץ על יישור שיניים בשל כך שגדלה לו שן קדמית בזווית כלפי פנים הפה עקב שן חלב שלא ירדה בזמן. עשינו באותו היום סידרה של צילומים אורטודנטיים הכוללת צילומי נשך זוגי, צפלומטרי, תמונות פנים ושיניים דיגיטליות צילומים פריאפיקאלים בודדים לשורת השיניים הקדמיות, צילום פנורמי, שירטוט ואנליזה ממוחשבת. במהלך הצילום הפנורמי בני זז, ולכן הצילומים היו מטושטשים ונדרשה חזרה על הצילומים הפנוראמים 3 פעמים אחד אחרי השני, הטכנאית לא היתה בטוחה שהיא רוצה לעשות את השלישי בשל הקרינה והתייעצה. בצילומים הללו לא היתה הגנה על איזור הצוואר. חוסר הביטחון של הטכנאית רק גרם לי לחשש עמוק שגרמתי לילדי לנזק עתידי וחרטה על שביצעתי את הצילומים הללו כאשר הרופא אמר שיש מצב נמוך שהשן תחזור למקומה לבד, ובטח לאור הגיל הצעיר של הילד. האם רמת הקרינה שאליה הילד היה חשוף במהלך הצילומים אכן משמעותית וצריכה להדאיג אותי? ואם כן, אבקש לדעת אל מי אפשר לפנות ליעוץ, ומעקב אם נדרש (בראייה עתידית)? אשמח להתיחסות רצינית, תודה רבה. אב מודאג.

11/04/2024 | 00:35 | מאת: מוריה

שלום יצאה לי הגומיה מאחת הקוביות.. האם זהו מקרה דחוף שכדאי לטפל בו? האם זה עלול לפגוע בתוצאות? הרופא שלי בחופשה והתור הבא שלי הוא בעוד כחודש להורדת הגשר לגמרי.. האם אפשרי להישאר ככה עד התור או להשיג רופא אחר?

08/04/2024 | 01:34 | מאת: איוון

שלום רציתי לשאול מתי שאני מוריד פלטה יש לי דלקת על פלטה בשן אחרונה רח לא טוב על פלטה רק באזור מסוים כאיבים קלים באזור אין נפיחות אין רגש לא לקור לא לחום עם צריך יפשר לעסות טיפול שורש זה יכול להיות בגלל לחץ עם פלטה יוצא דלקת מי חניכים תודה

27/03/2024 | 14:21 | מאת: אילנה

שלום, לצורך תיקון overbite אורטודונט המליץ לעקור שיניים 14 ו-24 לילדה בת 14 לפני הגשר. האם זו פרקטיקה נהוגה? האם לא יחול שינוי במבנה הפנים בעקבות העקירה? תודה

שלום תוכנית הטיפול היא אישית. כל מקרה לגופו של עניין. ישנם מקרים בהם עקירת שיניים אלה היא הנכונה. בברכה ד"ר צור

24/03/2024 | 16:08 | מאת: רונה

שלום, אני גיליתי דרך צילום סי.טי שיניים שיש לי שן בינה כלואה ורציתי לדעת אם אפשרי ליישר אותה ביישור שיניים, או שחייב לעקור אותה?

שלום בדכ לא ניתן ליישר שן בינה כלואה. היא מוגדרת כלואה במידה שהיא לא בזוית נכונה או שאין לה מקום. בברכה ד"ר צור

24/03/2024 | 02:06 | מאת: אימא לילדה

הניב התחיל לבקוע במיקום גובה מדי לילדה בת 8 וחצי איך אפשר לטפל האם אפשר טיפול מקדים ללא גשר על כל השיניים ???

שלום צריך לבדוק האם יש לשן מקום בקשת השיניים. בהתאם לבדיקה רואים האם יש צורך בטיפול או להמתין. בברכה ד"ר צור

23/03/2024 | 20:24 | מאת: אנונימית

לקראת אמצע החודש עברתי סריקה וצילום סטילס להזמנת פלטות אינביזליין חדשות. עברתי חצי מהתוכנית (46 למטה, 47 למעלה מתוך 88 כל לסת). שמתי לב שבלסת התחתונה בקשתית 45 (בעליונה לא היו שום תקלות בפלטות) יש רווח בין כותרות השיניים לקשתית (בחותכות ואחד מהניבים, סהכ 3-4 שיניים). האורתודנטית אמרה לחזור אחורה ל2 הקשתיות הקודמות ללסת תחתונה (43-44) אבל כל קשתית לשימוש רק ל5 ימים במקום 10, ואחרי זה לחזור לקשתית 45 ל5 ימים. הרווח נשאר אבל הרופאה לא הייתה זמינה והתקדמתי ל46 למטה וכמה ימים לפני זה הגעתי ל47 למעלה (בגלל העיכוב בלסת התחתונה). הרופאה אמרה להשאר בפלטות שעליי עכשיו (47 למעלה ו46 למטה) למשך 18 שעות ביממה ואפילו אפשרי פחות, במקום 22 שעות. ככה צריך להשאר עוד חודש שלם עד שהרופאה תחזור לקבל קהל ועד שיגיעו הקשתיות המתוקנות. האם זה בסדר להשאר בפלטות 22 שעות ביממה במקום 18? המנשך שלי עדיין פתוח ויש לי אובר בייט ובזכות הפלטות הפסקתי לחרוק שיניים ולנעול לסתות (גם המנח של הלשון השתפר). הבעיה היא שבלי הפלטות אפילו לשעתיים לא רצופות אני מתקשה לבטא אותיות כי התרגלתי אליהן ואני חורקת שיניים בלעדיהן. כמה שעות להיות איתן? 22 שעות זה מסוכן? תודה

שלום השאלה מדי ספציפית למקרה שלך. צריך ליצור קשר עם הרופא המטפל. בברכה ד"ר צור

24/03/2024 | 10:03 | מאת: אנונימית

אבל אם לא נתייחס למספרים של הקשתיות (זה לא חייב לקרות באמצע התוכנית, זה יכול לקרות בכל שלב כמו בסוף או תחילת הטיפול), למה צריך להרכיב אותן ל18 שעות במקום 22 והאם אפשר להרכיב אותן ל22 שעות כמו קודם אם זה נוח יותר?

23/03/2024 | 16:27 | מאת: ישראל

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי יישור שיניים. 1. איזה מהשיטות יותר בטוחות במקרה של נסיגת חניכיים(2 מ"מ)? גשר או פלטות שקופות(clear aligner)? אם בכלל יש הבדל. 2. מהם הגבלות האכילה במידה ויש גשר? מותר לאכול דברים קשים(פיצוחים לדוגמא), דברים דביקים(במבה), דבריים סיביים(בשר,מנגו), שתייה רותחת, מסטיקים וכאלה? 3. בפלטות שקופות נאמר שלא לשתות שתייה רותחת. מה הגבול של שתייה רותחת? מניח שקפה ב-100 מעלות זה לא אבל נס קפה(מהול בחלב) שמגיע בקושי ל-60 מעלות זה בסדר? או גם יכול לעוות את הפלטות. האם בכללי שתייה שהיא לא מים צובעת את הפלטות גם אם היא לא רותחת? 4. כמה זה מצוי שפלטה נשברת ומה ניתן לעשות במקרה הזה אם מראש מזמינים את כל הפלטות לטיפות מארה"ב? תודה

שלום 1. לקשתיות שקופות יש יתרון באפשרות הנוחה יותר לנקות ולצחצח את השיניים. מטרות הטיפול צריכות להיות דומות ורק האמצעי לטיפול משתנה. לא ניתן להגיד ששיטה אחת יותר טובה. הטיפול עם הקשתיות בד"כ נוח יותר למתרפא . 2.בזמן הרכבת גשר צריך להזהג לא לחתוך דברים קשים כמו גזר ותפוח כדי לא לגרום לניתוק סמכים.לא ללעוס מסטיק קשה. 3. בשימוש בקשתיות שקופות רצוי לא לשתות כמובן משקה רותח כמו תה רותח. ניתן בהחלט קפה עם חלב. נוזלים כהים כמו קפה שחור, סיגריות ותבלין כורכום צובעים את הקשתיות. א. קשתיות בד"כ לא נשברות. בברכה ד"ר צור

17/03/2024 | 23:55 | מאת: אנונימי

אני כבר בסוף יישור השיניים שמתי לב שקו האמצע של השיניים העליונות לא עם קו האמצע של השפה העליונה כשאני מחייכת אבל בעת מנוחה קווי האמצע תקינים איך אפשר לסדר את זה?

שלום חשוב מצב המנוחה שמעיד על תקינות הסגר. יתכן ובחיוך השריר מושך באופן שאינו סימטרי. דרושה בדיקה קלינית כדי לאבחן בדיוק את הבעיה. בברכה ד"ר צור

ד"ר צור שלום, בת 35, לפני 12 שנים טופלתי בטיפול אורתודונטי (גשר קוביות בשתי הלסתות) עקב מנשך מוצלב. טרם תחילת הטיפול, השיניים עצמן היו ישרות ויפות. בסיום הטיפול, הרופאה שמה ריטיינר מתכתי בשש השיניים הקדמיות בלסת העליונה וכן בשש השיניים הקדמיות בלסת התחתונה. במקביל, ניתנה לי פלטה שקופה ללסת העליונה בלבד ללילות, למשך מס' חודשים בודדים. כעת, החלטתי שאני מעדיפה להוריד את הריטיינרים המתכתיים ולהחליפם בעזר אחר על מנת שתישמר צורת השיניים. הרופאה שטיפלה בי, סגרה את המרפאה ולכן עליי למצוא מומחה/מומחית אחרים. האם במצב כזה - נותנים פלטה שקופה הן ללסת העליונה והן ללסת התחתונה על מנת שהשיניים תישארנה ישרות, ובמשך ל לילות? או שרק ללסת העליונה? האם המומחה יכול להציע פלטה עם פס מתכתי כפי שהייתה שכיחה בעבר? אודה על התייחסותך בעניין.

נענה

ד"ר צור שלום, לפני 12 שנים סיימתי טיפול אורתודונטי (קוביות בלסת עליונה ובלסת התחתונה עקב מנשך הפוך בלבד, השיניים היו ישרות מטבען) ובסיומו הרופאה התקינה ריטיינר מתכתי בשתי הלסתות, ובמקביל עבור הלסת העליונה, הונחתי לשים למס' חודשים בלילה בלבד פלטה שקופה. אצעין כי לאורך תקופת הטיפול (שנה ושלושה חודשים) הקפדתי על הנדרש ממני להצלחת הטיפול, כולל היגיינת הפה. **המרפאה בה טופלתי נסגרה ועליי למצוא חלופה. שאלתי כזו - האם ניתן לגשת לאורתודנט/ית ולבקש הורדת הריטיינר המתכתי בשתי הלסתות ולשים במקום פלטה שקופה? האם על מנת לשמור על צורת השיניים המסודרת, אפשרי לשים פלטה שקופה הן בעליונה והן בתחתונה או שבעליונה מספיק? 2. שמתי לב שאחת מהטוחנות בלסת התחתונה בצד ימין, לא יודעת את מספרה, סטתה מקו הלסת לעומת האחרות וזה אירע לאחר הטיפול. הרי הריטיינר מוצמד רק ל6 השיניים הקדמיות, ייתכן והתזוזה קרתה עקב הורדת הקוביות או הלחץ מהן? תודה רבה מראש על המענה וההתייחסות מצידך. בברכה, ניצן

שלום ניתן להחליף קיבוע קבוע בפלטות . צריך להעריך עם הזמן כמה פעמים בשבוע לשים את הפלטות. בדכ רצוי בשתיהן. לשיניים תתונות יש נטיה להצטופף. יתכן ושיני בינה יצרו לחץ וגרמו לשן התחתונה לזוז בברכה ד"ר צור

10/03/2024 | 16:00 | מאת: ליטל

שלום, אני עתידה לעבור ניתוח אורתוגנטי שיזיז את הלסת העליונה והתחתונה למיקום אידיאלי, עם הכנה אורתודנטית כמובן. יש לי שן טוחנת בלסת התחתונה (מספר 46) שדורשת טיפול שורש וכתר. רציתי לדעת אם כדאי לעשות כתר קבוע לפני כל התהליך, או שהדבר יכול להשפיע בצורה שלילית על הכתר ואולי אף יידרש תיקון מיקום הכתר אחרי הניתוח, ואז יש להעדיף כתר זמני (אני חושבת שזה נקרא מבנה מיידי ננו-קרמי - לפי הכתוב תכנית הטיפול) וקבוע רק אחרי הניתוח, או שמדובר בשן לכל דבר שתזוז ללא בעיה יחד עם יתר השיניים. תודה רבה מראש.

שלום ליטל. במידה וניתן להכין כתר זמני אידיאלי עם אחיסה טובה זה לדעתי עדיף. כך בסיום הטיפול יוכלו לבצע כתר עם התאמה סיגרית מושלמת. בברכה ד"ר צור

06/03/2024 | 20:03 | מאת: א

שלום דר בת 53 ב 2014 הבחנתי שהשיניים העליונות זזו מקו האמצע כאילו ימינה. יש לי שיניים בולטות מילדות.לא טופל. לאחר אינספור רופאים לבסוף שמו לי קיבוע פנימי על 5 שיניים עליונות במטרה שלא ימשיכו להתעקם ימינה. הם לא התנדנדו כלל גם כשהבחנתי. 1.האם צריך להחליף קיבוע כעבור 5 שנים או לא?? 2.מאיזה חומר הקיבוע ?ברזל ?נחושת? או מתכת אחרת??

שלום את צריכה להתקשר למרפאה שטופלת שיסבירו איזה קיבוע עשו לך. יש חומרים שונים. בדכ לא מחליפים קיבוע אם הוא תקין אבל צריך ביקורות אצל רופא שיניים לוודא שהכל תקין. בברכה ד"ר צור

הם לא יודעים לא רשום זה לפני שנים האםהחומרים שונים??יש מצב שזה מנחושת?אני שואלת ספציפית על נחושת??

06/03/2024 | 17:59 | מאת: אנונימי

שלום הקוביה מתנדנדת לי עם הדבק בשן השישית אני אני יגע היא זזה ככה היא במקום , אני יכולה להישאר איתה עוד חודש וחצי? לתור שלי ? עד כמה זה קריטי

שלום אם הקוביה לא מפריעה ואתה לא מחבר אליה גומיה אפשר להניח שניתן להמתין. רצוי שתתקשר למרפאה ותבדוק זאת. בברכה ד"ר צור

שלום, האם יש אפשרות לטפל בחניכיים עליונות מפותחות שנחשפות בעת חיוך עם פלטה לישור? הרעיון הוא לדחוף את העצם למעלה. תודה.

שלום חגית לעיתים ניתן לשפר. תלוי במנשך השיניים אורך השפה ועוד גורמים. לעיתים אפשר ביישור שיגרתי ולעיתים נעזרים בניתוח הלסת. יש גם אמצעי עזר שיכולים לעזור הנקראים שתלים אורתודונטים. תתיעצי עם מומחה ליישור שיניים. בברכה ד"ר צור

02/03/2024 | 19:24 | מאת: לי

כשאני פותחת את הפה גדול יש כמו רעשי קליקים , ואני התחלתי יישור שיניים איך זה משפיע ?

לעיתים השיפור בסגר של השיניים יכול לשפר את הקליקים אך זה לא מובטח. לפעמים שיני בינה מפריעים לתנועת הלסת ויוצרים מגעים לא תקינים. תבקשי מהאורתודונט לבדוק. בברכה ד"ר צור

02/03/2024 | 19:21 | מאת: לי

שלום, עשו לי גשר למעלה לא כולל שן שביעית ושמינית בצד השני אין לי שמינית , והרופא אמר שלא עושים גשר שן שביעית אלא בהמשך הלסת אמורה להתיישר לא ככ זוכרת , הגיוני? ועדיין לא עשיתי גשר למטה אלא בעוד חודש וחצי אמר .

שלום לי בהחלט יתכן. שן שביעית לעיתים מדביקים ולעיתים לא. תלוי במידת צורך. כמו כן לעיתים מדביקים יותר אוחר בזמן הטיפול. בברכה ד"ר צור

26/02/2024 | 09:28 | מאת: פלטות שקופות

שלום לא מזמן יתחלתי בישור שיניים אני מחליף כול שבוע פלטה היה לי כאיבים בשן אחרונה גם דלקת נתנו לי אנטיביוטיקה זה בגלל תזוזה של השיניים רופא אמר השן בסדר עם קורה שוב לחזור לרופא שאלה עם קרה דבר כזה תודה

שלום השאלה שלך ספציפית לשן מסויימת. לא ברור אם נוצרה דלקת בחניכיים או דלקת בשורש השן. לכן אינני יכול לתת תשובה ברורה. בברכה ד"ר צור

23/02/2024 | 01:22 | מאת: שרון

יש לי שן שצריך לעשות עליה מבנה וכתר בגלל שאין מספיק מקום לשים כתר צריך לעשות הארכת כותרת האם אחרי הפרוצדורה הזאת יהיה אפשר לעשות יישור שיניים בבטחה?

שלום באופן כללי כן. גם שן שעברה הארכת כותרת יכולה לעבור טיפול אורתודונטי. אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו. מה הבעיה הכללית שלך, מצב בריאות החניכיים ואז ניתן להגיד מה אפשר לבצע בטיפול. בברכה ד"ר צור

?

שלום ישור שיניים יעזור במקרה והשחיקה היא על רקע סגירה לא תקינה. כמו במנשך עמוק שבגללו יש שחיקה של השיניים הקדמיות התחתונות, או סטיה של הלסת התחתונה בזמן סגירה שגורמת לשחיקה של השיניים הספציפיות שנוגעות. כשהסגר תקין אין צורך ביישור שיניים אלא בסד לילה המונע שחיקה. בברכה ד"ר צור

07/02/2024 | 14:46 | מאת: רועי

ילדה בת 11 חוסר מולד בשתי שיניים חותכות קדמיות כרגע נוצר מצב שהשיניים האחרות כיסו על הרווח תזוזה קלה של הלסת ימינה. לאחר התייעצות עם 3 אורתודנטים הומלץ לנו: 1.	לרווח את השיניים + גשר מרילנד 2.	לצמצם את הרווח אשמח לקבל יתרונות / חסרונות עבור שתי סוגי הטיפולים יתרונות / חסרונות על גשר מרילנד

שלום ריווח המקום יכול לתת קשת שיניים רחבה יותר ושלמות של כל השיניים. מצד שני הריווח מחייב שיקום או עם שתלים או גשר מרחלנד. שני סוגי השיקום יכולים לתת מענה אסתטי יפה אבל מחייבים תחזוקה כל החיים. אין שיחזור שהוא חד פעמי לתמיד ולא יכולות להיות בו בעיות. במידה וניתן לסגור הרווח ולקבל תוצאה אסתטית וסיגרית טובה זו בד"כ תהיה העדיפות הראשונה. גשר מרילנד העשוי חרסינה מודבק לשן אחת עם כנף מהצד הפנימי של השיניים. בברכה ד"ר צור

06/02/2024 | 15:50 | מאת: אנונימי

שלום ד״ר האים ייתכן שלאחר הדבקת קוביות אמרו לנו לא לאכול יותר,באגטים,לאפות? איזה סוג לחם כן ניתן לאכול? תודה

שלום להזהר מהקרום הקשה של הבגט.

05/02/2024 | 17:18 | מאת: לימור

איזה סוג לחם ניתן לאכול עם קוביות? לצורך הכנת כריך לביה״ס, ניתן לאכול באגט,או לאפה?

שלום לימור אפשר לאכול כל לחם שרוצים. רצוי להזהר בביהס מהחיתוך של הקרום הקשה של הלחם במידה ויש כזה. בברכה ד"ר צור

05/02/2024 | 15:34 | מאת: מיטל

שלום, מרפאת שיניים הכינה לי סד לילה בעקבות ברוקסיזם. שמתי לב לאחר כחודשיים כי השיניים הקדמיות שלי, שעד עכשיו היו ישרות פלס, נוטות יחד לצד. מאחר וכלום מלבד סד לילה לא השתנה, אני מניחה שזה הגורם. האם סביר שסד לילה יגרום לכך? האם אפשר לתקן סד לילה או שעדיף להימנע ממנו? תודה רבה

שלום מיטל סד הלילה אמור דווקא להחזיק את השיניים ולא לאפשר הזזה. תגשי לבדוק מה קרה. בברכה ד"ר צור

30/01/2024 | 08:54 | מאת: אנונימי

היי אשמח לדעת, כמה זמן לוקח מרגע שלקחו לי מידות עם ה״ פלסטלינה״ עד להכנת תוכנית טיפול?

שלום תוכנית טיפול דורשת מידות וצילומים . אחרי שיש צילום הרופא מכין את הטיפול בזמן שנח לו. להכין אינויזלין צריך סריקה ממוחשבת , ואחכ שליחה לחול. לוקח מספר שבועות עד קבלת הקשתיות בברכה ד"ר צור

27/01/2024 | 09:43 | מאת: אלי

היי, נשבר לי הקיבוע וכתוצאה מכך חזר לי רווח בשיניים במקום של השבר. השאלה שלי 1. האם תיקון של הקיבוע בלבד יכול לסדר את הרווח או שצריך קוביות מחדש? 2. הרופא המטפל שלי כבר לא עובד בקופת חולים. האם רופא שלא טיפל בי יכול לסדר את זה? תודה רבה

שלום אלי תיקון הקיבוע לא יסגור את הרווח. לפעמים ניתן לתקן רק עם פלטה או קשתיות שקופות ולפעמים צריך קוביות לזמן קצר. כל רופא יכול לעזור לך. בברכה ד"ר צור

24/01/2024 | 15:56 | מאת: מוישי לוי

איך עושים טיפול שורש בשן פנימית תוך כדי גשר בשיניים

שלום מוישי ניתן לבצע את טיפול השורש באופן שגרתי. יתכן והרופא שמבצע את טיפול השורש יבקש להסיר את הסמך מהשן המדוברת במידה והוא מהווה בעיה, בברכה ד"ר צור

שלום ד"ר, אני בן 77 לאחרונה נתגלתה אצלי התופעה בעקבות נפילת כתרים בשיניים הקידמיות העליונות. האם יש צורך בטיפול בבעיה וכיצד מתבצע הטיפול ?

שלום יעקב פתיחת רווחים בין השיניים יכולה להיות קשורה למספר גורמים 1. בעיות חניכיים המחלישות את השורשים וגורמות ליצירת רווחים 2. בעיות סגריות היוצרות כוחות הגורמים לפתיחת רווחים 3. דחיפת לשון והחלשות החניכיים 4. אובדן שיניים המאפשר התפזרות השיניים. המלצתי לגשת ליעוץ אצל מומחה לחניכיים או למומחה ליישור שיניים או למומחה לשיקום שיאבחנו את הסיבה ומה נדרש לעשות. בברכה ד"ר צור

תודה על התשובה המפורטת והמהירה

11/01/2024 | 21:57 | מאת: אליס

האם נהוג לתת אחריות לשתל (של שטראומן)? אם קורה משהו כעבור כמה זמן, האם אני צריכה לעשות מחדש או שיש איזושהי אחריות?

שלום אליס תשאלי בבקשה את השאלה בפורום שיקומי או כירורגי. זו אינה בעיה הנוגעת לאורתודונטיה. בברכה ד"ר צור

10/01/2024 | 10:52 | מאת: דבי

האם אפשר לטפל בשן בינה כלואה על ידי טיפול אורתודנטי ליצירת מרווח מקום לצמיחה

שלום דבי לא ניתן להוסיף מקום בעצם במידה והעצם קצרה מבחינת אורכה ואין לשן בינה אפשרות לבקוע. לא ניתן להאריך את העצם. ניתן למשוך שן בינה כלואה במידה וחסרות שיניים באותו אזור ואז לכאורה יהיה מספיק מקום גם לשן הבינה. בברכה ד"ר צור

שלום ד"ר. לפני כ20 שנה בערך עברתי יישור שיניים. מאז יש לי מעין פס מתכת מאחורי מספר שיניים, מניח שמדובר בקיבוע על מנת שלא יזוזו. ממה שראיתי, הפס הזה מודבק על כל שן בנפרד. באחת השיניים חלק מהדבק יצא לחלוטין והותיר חתיכה קטנה מהשן חשופה. אני חושב שהדבק התנתק בעוד חלק בשן הזאת. מה ניתן לעשות?

שלום עמית יתכן וחלק מהדבק נשחק או נשבר. עליך לגשת לאורתודונט שיוסיף שכבה של דבק. החוט עלול להקרע או שהדבק ישתחרר לגמרי ואז השן תוכל לזוז. בברכה ד"ר צור

05/01/2024 | 17:04 | מאת: אנדי

שלום, אחרי יישור שיניים עליונות הרופא עשה לי קיבוע ונתן לי פלטה ללילה. הפלטה מכסה רק את החלק התחתון של השיניים (זה שנוגס) בלי להתקרב בכלל לחניכיים - כלומר הפלטות אינביזיליין של היישור היו בנויות כמו קשתות לפי הצורה של החניכיים, אבל הפלטת לילה בלי קשתות כאלה ומכסה רק חצי מהשן. האם זה תקין?

שלום אודי זה תקין. הפלטה לשמירה לא צריכה להגיע עד החניכיים. בברכה ד"ר צור

שלום עברתי לפני 20 שנה טיפול אורטודנטי שבסיומו הודבק לי קיבוע בלסת העליונה , לפני כ10 שנים באחת מהשיניים הקדמיות עברתי טיפול שורש שבסופו הודבק לי כתר וניתקו לי את הקיבוע בקטע של השן הספציפית הזו , כעת לפני כשנה הכתר זזה לי כלפי חוץ כל פעם קצת ואני מרגישה בימים האחרונים שהיא לוחצת על השיניים הקידמיות ונהיה לא אסתטתי . האם ניתן לגרום לה להתיישר או להיות אסתטית מבלי לבצע שוב פעם את כל הטיפול האורתודנטי ? תודה לך

שלום ניתן להזיז שן עם כתר במידה והשורש תקין והחניכיים בריאות. צריך לבדוק שהשן מהלסת התחתונה לא יוצרת מגע עודף עם הכתר וגורמת לשן לזוז. התהליך יכול להיות קצר במידה ורק השן הזו זזה. בברכה ד"ר צור

האם אתה בקליניקה שלך מטפל בבעיה שציינת מעלה ? אם כן אשמח לקבוע פגישת ייעוץ . תודה !

04/01/2024 | 01:15 | מאת: רות

מה עדיף ,עבור יישור שיניים, שיוף בכתרים או שיוף בשיניים רגילות שלי ? מה יותר בטיחותי? האם כתרי החרסינה עלולות להתפוצץ משיוף.. ? מלכתחילה חוששת לשייף בשיניים שלי.

שלום רות ניתן לשייף גם בשיניים וגם בכתרים. לגבי הכתרים צריך לוודא שיש מספיק עובי של החרסינה. כמובן שעדף לשייף מכתר ופחות מהשן הטבעית במידת האפשר. כמו כן האם זה כתר הבנוי מחרסינה עם מתכת או כתר זיקוניה. כתרי הזירקוניה עדינים יותר. בברכה ד"ר צור

04/01/2024 | 16:08 | מאת: רות

שמה זה אומר שכתרי הזרקוניה עדינים יותר?! -שרצוי לא לשייף בהם??!

05/01/2024 | 00:23 | מאת: רות

אשמח לתגובה.. תודה ד"ר.

25/12/2023 | 13:17 | מאת: א

שלום דר בת 52 לפני 9 שנים עשו לי קיבוע בחמש שיניים למעלה פנימי מבפנים עקב הבחנה שלי שהשיניים טיפה התעקמו מקו האמצע הצידה שמו כדי לעצור התעקמות או תזוזה.מאיזה חומר קיבוע כזה עשוי? ברזל ? נחושת ? או אחר??והאםצריך להחליפו לאחר מס שנים? הוא לא זז.אותה רופאה אמרה להחליף לאחר 5 שנים. רופא אחר אמרלא צריך אם לא זז.מה דעתך ומאיזה חומר קיבוע כזה אין לי רופא כרגע לשאול אותו לגבי החומרממנו עשוי

שלום יש חוטי קיבוע מחומרים שונים. חוט מסוג 1: orthoflex שזה זהב לבן 2. חוט stainless steel פלדת אל חלד 3. חוט ניקל טיטניום. צריך לראות איזה סוג חוט עשו לך בברכה ד"ר צור

22/12/2023 | 20:28 | מאת: נועה

היי, אני סיימתי את הסט השני בקשתיות השקופות אבל הקו אמצע ממש עקום ונוטה ימינה ובעקבות כך כל החיוך שלי נהיה ממש עקום ועיוות לי את הפה. בעקבות כך קיבלתי סט קשתיות נוסף ורוצים לשים לי בניב סמך מברזל חדש ( לא כמו הקודמים ) ובנוסף רוצים לשים לי בורג ולקדוח אותו בחניכיים אחרי הטוחנת( לא בטוחנת) ולשים גומיה בין הסמך החדש מהברזל לבין הבורג… האם זה הגיוני ? לשים בורג בחניכיים ולא בטוחנת ? נתקלת במקרה כזה ? לא מסוכן לחניכיים או לעצם ? למה לא שמים בטוחנת ?ואיך זה הגיוני שבסיום הסט הראשון הקו אמצע היה מושלם ( אבל הסגר לא היה תקין ) לכן הזמינו סט שני ובו הכל התעוות והקו אמצע נהרס ונאלצתי להזמין סט שלישי

שלום נעה לבורג קוראים tad משתמשים בזה כדי ליצור נקודת עוגן אבסולוטית. זה יעיל מאוד. אני לא יכול להתייחס לעצם הטיפול שלך כי אני לא יודע מה רצו לעשות ומה עשו בסופו של דבר. בברכה ד"ר צור

24/12/2023 | 05:43 | מאת: נועה

רוצים ליישר לי קו אמצע שיצא עקום.. אבל זה הגיוני לחבר את הבורג לחניכיים ? (ולא לשן טוחנת )זה לא יכול לגרום נזק לחניכיים ? זיהום ? איך זה בכלל מתחבר ? לעצם שמתחת לחניכיים ?

היי דר, גשר שקוף מגן בפני חריקת שיניים ומפזר את הלחץ במפרקי הלסת? אני שואל את זה כי יש לי כבר תקופה ארוכה קושי יסתגלות לשיניים ויש חשד שאני חורק שיניים ודוחק לשון רוב הזמן. בעט הליך ארטודנטי. מה ניתן לעשות? זה בדרך כלל פותר כאבים כרונים?

שלום נעם לגשר -קשתיות שקופות יש יתרון שהוא מפריד את השיניים העליונות והתחתונות ומקטין את אפשרות השחיקה. הטיפול יכול לעזור לקבלת סגר טוב יותר אבל בד"כ צריך גם הדרכה של קלינאית תקשורת לטיפול בדחיפת הלשון כדי למנוע בעתיד את המשך דחיפת הלשון. בברכה ד" ר צור

הלכתי למומחה פה ולסת והוא אמר שמפרקי הלסת שלי מכווצים וצריך להרפות אותם באמצעות סד לילה, הרפיאת מפרקי הלסת זו גם אחת מהתכונות של גשר שקוף? תודה על המענה ד"ר?

21/12/2023 | 21:40 | מאת: יאיא

שלום, האם ניתן לכפות את הלבשת הפלטה במידה ולא השתמשתי בה כמה שנים טובות? האם זה יכול לגרום לנזק? או רק טיפה חוסר נוחות בהתחלה

שלום הכי בטוח זה להגיע לרופא שטיפל ויתן את חוות דעתו לרמת ההתאמה של הפלטה לפה. לפעמים חוסר התאמה קטן יכול להסתדר וחוסר התאמה גדול יכול להזיק. בברכה ד"ר צור

שלום. הבן שלי מסיים את הטיפול ביישור שיניים וצפוי לקיבוע קבוע וגם נאמר לנו שהוא יצטרך לשים בלילה פלטה לשימור אפקט היישור. האם מחיר של 2500 שח לפלטת לילה שקופה הוא הגיוני?

שלום לא ניתן להשיב מבלי שיודעים מה בדיוק כולל המחיר. את הקיבועים והפלטות , ואיזה סוג פלטה מקבל. בברכה ד"ר צור

18/12/2023 | 14:56 | מאת: הדר

נשבר לי הקיבוע גם למטה וגם למעלה, למטה סידרו לי ואת הלמעלה האורטודנט אמר להוציא ולהחליף לפלטה כי כנראה ישבר לי שוב בהמשך כי השיניים התחתונות נוגעות בו, הסברתי לו שהסיבה שהקיבוע למעלה נשבר בגלל שנשכתי את הקיבוע התחתון עליו חזק ועדיין הוא טוען שזה בגלל השיניים... אני לא רוצה פלטה כי זה התעסקות והשיניים יכולות להתעקם אם לא מתמידים. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה כדאי לעשות, תודה!

שלום הדר. אם הקיבוע נמצא כבר זמן רב אז סביר שניתן לנסות למקם חדש . אם הקיבוע העליון בזמן שעושים אותו נוגע בחותכות התחתונות ומפריע לסגירת הפה סביר להניח שהוא ישבר בעתיד. האורתודונט קבל אולי החלטה בגלל שראה קרבה גדולה. רק בבדיקה קלינית בפה ניתן לתת לך תשובה האם יש מקום לקיבוע. אולי תגשי ליעוץ נוסף. בברכה ד"ר צור

18/12/2023 | 09:41 | מאת: ג.

שלום, אני צריכה לעבור טיפול ואני פחד מזה ממש. ראיתי שיש מרפאה שעושה שימוש בהזרקה באמצעות מזרק ממוחשב למי שסובל מזה. מאחר ומעולם לא עברתי עדיין הזרקה אני מנסה להבין מה ההבדל. לפי מה שראיתי גם הממוחשב נראה בדיוק כמו מזרק רגיל וגם הוא מוזרק לפה, זה מרתיע אותי בדיוק באותה מידה, אז מה היתרון שלו? תודה

שלום השריקה הממוחשבת מחדירה את החומר בהתאם להתנגדות של הרקמה. לכן כמעט שלא מרגישים דבר. בברכה ד"ר צור

לפני 7 חודשים לבת שלי בת ה12 התחלנו טיפול אורטודנטי כדי לסגור רווחים בשיניים בלסת העליונה וליישר בלסת התחתונה(שיניים עקומות ממש טיפה למטה), מאז כמעט נסגרו כל הרווחים בלסת העליונה והשיניים בלסת התחתונה התיישרו, אבל ואבל גדול שמתי לב שהפנים של הבת שלי נהיו יותר רזות/ארוכות וכאילו הלייים נעלמו לגמרי שזה גורם לה להיראות יותר בוגרת בפנים ומעלים את ה״חמידות״ שהייתה קודם… אני ממש חוששת שהטיפול שינה לה את צורת הפנים ואף גרם להיראות פחות יפה… השאלה שלי הטיפול האורטודנטי מהסוג שתיארתי אלול לשנות את צורת הפנים?

שלול גלי בתנועית קטנות של השיניים בדרך כלל אין שינוי של הפנים. סגירת רווחים מאוד גדולים יכולה להשפיע. תבררי זאת עם האורתודונט שמטפל. בברכה ד"ר צור

12/12/2023 | 23:36 | מאת: Ivan

היי דוקטור היום הייתי אצל רופא ידבקו לי אטצ מנט סמתי לב לסת למטה בשן אחד אין אטצ מנט אם זה קריטי צריך לחזור לרופא או לחכות לביקור הבא ולהגיד . תודה

שלום איוון בדרך כלל אטצמנט אחד אינו קריטי אבל השאלה באיזה שן מדובר מבחינת התנועה שהיא אמורה לעשות וגם כמה זמן יקח עד לביקור הבא. תתיעץ עם הרופא המטפל בהתאם למה מתוכנן בטיפול. בברכה ד"ר צור

היי פרופ׳ לפני עשור עברתי יישור שיניים ולאחר ששמו לי קיבועים קבועים, נתנו לי גם פלטות שקופות לשים כל לילה על מנת לשמר את הטיפול. אני בשבוע 31 ולפני מספר חודשים התחילו דימומים חזקים מהחניכיים שנפסקו עם הזמן. את הפלטות הפסקתי להרכיב כבר מספר חודשים כי הרגשתי שזה ממש לוחץ לי על השיניים ולא ידעתי האם מחמיר את הדימום בחניכיים. היום ראיתי שהחלה תזוזה של השיניים בחלק העליון של הפה. בנוסף, קראתי שפלטה בהריון יכולה לגרום ללידה מוקדמת ולעוד מצבים??? רציתי לדעת האם בטוח לשים את הפלטות השקופות או לחכות בעזרת השם לאחר הלידה תודה

שלום דנה באופן כללי ניתן לשים פלטה שקופה בהריון. דימום מהחניכיים מעיד על סוג של דלקת בחניכיים. גם תזוזת השיניים והלחץ נגרמים מנפיחות החניכיים. לכן הפלטה לוחצת. כרגע אינני יכול להגיד לך האם לשים פלטה. תלוי במצב השיניים והחניכיים. תגשי לרופא שיניים ושיננית לבדוק את מצב השיניים והחניכיים. בברכה ד"ר צור

04/12/2023 | 21:01 | מאת: שוש

לבן שלי ירד קצת דם בשן בחיבור לחניכיים. יש לו כשנה גשר בשיניים המון תודה

שלום דם בחניכיים קשור בדרך כלל לציחצוח לא מספק וחניכיים נפוחים. דבדקו את הקפדת הציחצוח. בברכה ד"ר צור

04/12/2023 | 17:51 | מאת: לביא

שלום סיימתי לפני כחודשיים טיפול אורתודונטי. הרופא שלי שם לי קיבוע מתכתי מאחורי השיניים. כששאלתי אותו האם אניצריך גם סד לילה בנוסף, הוא אמר שלא ורק קיבוע מתכתי מספיק- האם זה נכון ולא חובה סד לילה? התוצאות יישמרו גם כך? כיוון שרוב האנשים שאני מכיר הם קיבלו גם סד לילה וגם עם קיבוע מתכתי..

שלום לביא ניתן לבצע שמירת מצב באופנים שונים. אפשר על ידי קיבוע,פלטה או שניהם. הרופא מחליט בהתאם לטיפול שנעזה מה הדרך הנכונה. ישנם מצבים שעדיף רק אחד מהם. זה גם יכול להיות תלוי בגישה של הרופא. בברכה ד"ר צור

02/12/2023 | 18:35 | מאת: שלומי

שלום. אני מטופל אצל רופא שיניים שאני קצת חושש ממנו עשיתי אצלו גשר שיניים שקוף (הכוונה לא פלטות אלא לא צבעוני) ושילמתי לו הכל מראש. שתי דברים - לפעמים הוא עושה לי עם המקדח ואני מרגיש שהוא קוצץ/מנסר לי את השיניים וכשאני שואל אותו הוא אומר לי שזה רק את הגשר אבל אני הסתכלתי במראה היום ואני רואה שהשן שלי יותר קצרה שזה מדאיג אותי דבר שני איך מורידים גשר הוא אומר שמורדים את זה עם פטיש כזה שצריך לשבור את זה על השינים עצמם ולא בדרך קלה ונעימה כמו שראיתי שעושים בסרטונים הוא מקיצר לי את השניים שלפעמים הקוביות נופלות והוא שם אותם מחדש ולגבי ההורדה הוא עשה לי קובייה אחת ואמר שזה עושים עם מלקחיים עד שזה נשבר ועושים את זה אחד אחד ככה זה צריך להיות? אני אשמח להברות לגבי הנושא. תודה.

שלום שלומי סמכים שקופים(קוביות) מורידים אחד אחד עם צבת מיוחדת.זה לא אמור לכאוב. תוכל להתייעץ עם מומחה ליישור שיניים לגבי התהליך עצמו שאתה עובר. בברכה ד"ר צור

25/11/2023 | 10:21 | מאת: מור

שלום, לאחר יישור שיניים היה לי קיבוע(חוט מתכת) במשך 8 שנים. הקיבוע העליון התנתק במהלך הזמן ולפני כחודש פניתי למרפאה להרכבת קיבוע חדש. כשבוע לאחר ההרכבה הרגשתי כי אחת מהשיניים העליונות הקדמיות זזה. מאז בכל בוקר אני מרגיש שהשן זזה. מה ניתן לעשות במצב כזה?

שלום במידה והשן זזה מעט ניתן לעשות תיקון ויישר באופן יחסית מהיר. באמצעות קשתיות שקופות או באופן אחר. לאחר התיקון לחדש את הקיבוע. בברכה ד"ר צור

14/11/2023 | 18:56 | מאת: עמית

אני כרגע עושה תהליך של יישור שיניים עם פלטות שקופות. וצמחו לי שתי שיניי בינה בלסת למעלה תקינות., ויש לי שן בינה בלסת התחתונה שצומחת עקום לכיוון של שאר השיניים. הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים והוא אמר שהכול תקין והוא אמר שאין סיבה לעקור אם לא מרגישים כאב. ושמעתי סיפורים ששיני בינה עיקמו את שאר השיניים. הרופא טען שזה לא הגיוני והסביר לי שזה כמו שיהיו שמונה מקררים ואנסה לדחוף אותם אז הם לא יצליחו לזוז... אבל זה נשמע קצת כמו סיפור אשלייה כי הם כנראה מעדיפים שאסיים עם היישור שיניים. האם שיניי בינה יכולות לעקם את השיניים שלי שוב עד כדיי מצב שאצטרך לעשות פעם שנייה יישור שיניים?

שלום עמית אין תשובה החלטית לכך. יש מטופלים שאכן מרגישים לחץ והצטופפות של השיניים כאשר שיני הבינה בוקעות. במידה והשן סטטית ואינה זזה או בוקעת היא לא משפיעה. במקרה שהשן בתהליך בקיעה קיימת אפשרות להצטופפות קדמית. הסטטיסטיקה של המחקרים לא מצליחה להוכיח את ההשפעה לאורך השנים. לכן התשובה מתייחסת למצב הספציפי של השן שלך ולקבל החלטה לפי מה שתארתי. בברכה ד"ר צור

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 46