תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/11/2016 | 18:15 | מאת: ימית

בת 50, 3 שנים ללא מחזור. ב-u.s לפני כשלושה חודשים עובי הרירית כ-8 מ"מ, תוצאות בדיקת דם: E2 - 435 Lh - 27 FSH -25 Tsh - 0.49 באולטרסאונד השבוע: רחם: אורך - 43 מ"מ עובי - 35 מ"מ רוחב - 44 מ"מ עובי רירית 4.4 מ"מ. שחלה ימנית: אורך - 16 מ"מ גובה - 11 מ"מ שחלה שמאלית: אורך - 21 מ"מ גובה - 11 מ"מ בקיר הקדמי של הרחם שרירן אינטרמורלי בגודל 12 מ"מ. מדי מספר חודשים עובי רירית הרחם משתנה. גם מבלי לבדוק זאת ב- u.s אני יודעת זאת על-פי ההפרשות וכאבים בפטמות. לדעתי אם הייתי עושה u.s לפני כשבועיים גם הייתה רירית עבה יותר. האם הדבר מהווה בעיה ? האם יש להמשיך ולעקוב באולטרסאונד ? תודה

ימית שלום ותודה על שאלתך. הממצאים אינם תקינים לכאורה ויש לפנות למעקב וכנראה טיפול רפואי מסודר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי